Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Trump doğruladı: İran’daki kayıp askeri yetkililer kurtarıldı

ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü İran'da kayıp olan iki askeri subayın kurtarıldığını doğruladı.
Trump doğruladı: İran’daki kayıp askeri yetkililer kurtarıldı
HABER GİRİŞ

MS Now, Cuma günü iki ABD yetkilisine atıfta bulunarak, düşürülen bir F-15 savaş uçağının mürettebatından birinin kurtarıldığını ve ikincisinin kayıp olduğunu bildirmişti.

Trump, Truth Social’da yaptığı bir paylaşımda ikinci subaydan bahsederek, “onu bulduk” dedi.

Yönetiminin ikinci operasyonu tehlikeye atmamak için ilk mürettebat üyesinin kurtarılmasını başlangıçta doğrulamadığını belirterek, “Son birkaç saat içinde, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu, ABD tarihindeki en cesur Arama ve Kurtarma Operasyonlarından birini gerçekleştirdi,” ifadelerini kullandı.

Tahran ve Washington, Cumartesi günü İran’ın iki kişilik F-15E uçağını düşürdüğünü doğruladı. Olay, ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a hava saldırılarına başlamasından bu yana İran güçlerinin bir ABD savaş uçağını başarıyla düşürdüğü ilk olay oldu.

Trump, “Bu cesur savaşçı, İran’ın hain dağlarında düşman hatlarının gerisindeydi ve saatler geçtikçe daha da yaklaşan düşmanlarımız tarafından avlanıyordu,” dedi. “Benim talimatımla, ABD ordusu onu kurtarmak için dünyanın en ölümcül silahlarıyla donatılmış düzinelerce uçak gönderdi. Yaralandı, ancak iyi olacak.” diye ekledi.

Bu arada, ABD, İran ile Arap Yarımadası arasında dünyanın petrol ve doğalgaz arzının büyük bir bölümü için kilit bir geçiş noktası olan Hürmüz Boğazı’nı açması için Tahran’a baskıyı artırıyor.

Trump Cumartesi günü Truth Social’da yaptığı bir paylaşımda şöyle tehditte bulundu:

“İran’a ANLAŞMA YAPMASI veya Hürmüz Boğazı’nı AÇMASI için on gün verdiğimi hatırlayın. Zaman tükeniyor – 48 saat sonra cehennemi yaşayacaklar.”

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.