Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Toshiba Lityum İyon Pil Patent Gücünde 3 Dev Ülkede İlk Sırada

Toshiba, lityum iyon pil alanındaki bir numaralı konumunu ileri teknolojik yeteneklerine ve yıllar içinde edindiği yüksek kaliteli patentlerine bağladı.
Toshiba Lityum İyon Pil Patent Gücünde 3 Dev Ülkede İlk Sırada
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Japonya’nın çokuluslu teknoloji şirketlerinden olan Toshiba Corporation bugün resmi sitesinde bağımsız bir araştırmayı yayımladı. Araştırmaya göre lityum iyon piller için oksit bazlı negatif elektrot teknolojisini kapsayan patentlerde Japonya, ABD ve Avrupa’da açık ara lider olduğunu doğruladı.

Şirketin, 2000 yılından önce Lityum Titanat Oksit (LTO) negatif elektrotlarına odaklanarak oksit bazlı Ar-Ge çalışmasına başladığı hatırlatıldı.

Yapılan açıklamada tipik lityum iyon piller hakkında da kısa bir bilgi akışı sağlandı. Lityum iyon pillerde, karbon bazlı negatif elektrotların bulunduğu kaydedildi.

Toshiba’nın oksit bazlı bir negatif elektrot olan LTO’nun altı önemli alanda mükemmel özellikler sunduğunu fark ettiği bildirildi. Bunlarınsa; güvenlik, uzun ömür, hızlı şarj, yüksek giriş ve çıkış, düşük sıcaklık performansı ve geniş etkili bir şarj durumu olduğu eklendi.

Toshiba Pil Sektöründe 20 Yılı Aşkın Rekabet Gücünü Artırıyor

Toshiba’nın 20 yılı aşkın bir süredir pil işinin rekabet gücünü artırdığı söylendi. Stratejik patent başvurularını dosyalayarak birinci sınıf bir patent portföyü oluşturduğu aktarıldı. Ayrıca şirketin, ortak yaratıcılarla ittifaklar kurmak için patentlerini kullanarak işi genişlettiği ve güçlendirdiği bildirildi.

GCM Yatırım Banner

Daha öncesinde 2016 yılında yapılan bir anketin tekrarı olduğu belirtilen anketin, hem 2016 hem de 2022 yıllarında nicelik, kalite ve kapsamlı patent gücü açısından yüksek puanlar aldığı açıklandı.

Patent Sonucu anketlerinde Toshiba’nın çok gerisinde kalan rakiplerin Japonya, ABD ve Avrupa’da patentler aldığı vurgulandı. Toshiba, bu 1 Numaralı konumunu ileri teknolojik yetenekler geliştirmeye ve yıllar içinde edinilen yüksek kaliteli patentlere bağladı.

Toshiba Piller Geniş Bir Uygulama Alanına Sahip

Kullanım odaklı araştırma stratejisine de işaret eden şirket, teknolojiyi ilk olarak 2008 yılında piyasaya sunduğu lityum iyon pil olan SCiB™’de uyguladığının bilgisini verdi.

SCiB™ pillerinin güvenlik, uzun ömür ve hızlı şarj özellikleriyle ün kazandığı paylaşıldı. Pillerin geniş bir uygulama alanına sahip olduğu belirtildi. Alanların ise hibrit binek otomobiller, elektrikli otobüsler, vagonlar, gemiler, elektrik gücü yönetimi, otomatik yönlendirmeli araçlar ve sanayi olduğu eklendi.

SCiB™ pillerinin karbon dioksit ve azot oksit emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olduğuna dikkat çekildi. Şu anda karbon nötrlüğünü gerçekleştirme çabalarını hızlandıran bir dünyada için yeni uygulamalar kazanacağının altı çizildi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.