Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TOBB Başkanı: Yüzde 100’ü Yerli Elektrikli Otomobil Yollarda Olacak

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Giresun’da iş insanlarıyla buluştu ve açıklamalarda bulundu. Detaylar geliyor...
TOBB Başkanı: Yüzde 100’ü Yerli Elektrikli Otomobil Yollarda Olacak
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Giresun’da iş insanları ile bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu’nun gündeminde, geçtiğimiz günlerde fiyatı belli olan ve ön siparişi alınmaya başlayan yerli otomobil TOGG vardı.

TOBB Başkanı, TOGG ile ilgili açıklamasında, “Bu ayın sonunda yüzde 100’ü bize ait olan, yüzde 100 elektrikli otomobili inşallah yollarda görmeye başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu açıklamasının devamında, “Sizlerden aldığımız güçle 2017 yılında çıktığımız yolda, büyük bir tarihi başarıyı Türk iş dünyası olarak beraber yazdık. Kimse cesaret edemezken, bizler sizlere, sizlerin gücüne güvendik.” diye konuştu.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odasında (GTSO) organize edilen toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, iş dünyası, oda ve borsa camiası olarak, deprem bölgesine yaklaşık 4 bin 500 tır yardım malzemesi gönderdiklerini söyledi.

Deprem bölgesine 725 kamyon ve kamyonet, 6 uçak, 7 gemi yardım malzemesi ile 5 bin 700 çadır, 1420 konteyner de sevk ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, 153 seyyar mutfağın ramazanda hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, depremzedelerin bir an önce şehirlerine dönmesi gerektiği belirterek, “Başlarını sokacak yuva gerekiyor. Biz de TOBB olarak önümüzdeki hafta duyururuz, bir kampanyamız var, kalıcı konut. Onların başını sokacakları evi yapıyor olmamız lazım ki oradaki ekonominin çarkları tekrar dönebilsin.” diye konuştu. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.