
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra Türk Hava Yolları (THY) afetin ilk gününden bu yana depremzedelere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda kurum afetzede adaylarına yönelik istihdam ilanı yayımladı.

kolayca yatırım yapın
THY tarafından yayımlanan ilanda ülkenin yaşadığı büyük felaketin ardından her bir vatandaşın acını derinden hissetleri bildirildi.
Depremden etkilenen vatandaşlara tam zamanlı çalışma fırsatı sunan ilana başvuru şartları şu şekilde açıkladı:
“T.C. vatandaşı olan, adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı olmayan, 01.01.1985 ve sonrasında doğmuş olan, en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelere bağlı lisans bölümlerinden mezun olan, İyi derecede İngilizce bilen, Daha önce THY AO veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olan, THY AO veya THY AO’nun iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmamış olan”
“Afetzede Olarak Değerlendirilen Adaylar Başvuru Yapacak”
Kurum, bunun yanında ilana 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’na göre depremden etkilenen iller olarak kabul edilen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde kendisi ve/veya 1. dereceden yakını (anne, baba, kardeş eş ya da çocuk) “afetzede” olarak değerlendirilen adayların başvuru yapabileceğini belirtti.
İlanda lokasyon İstanbul, departman ise idari ve teknik birim çalışını olarak belirtildi. Başvurular 24.04.2023 Pazartesi günü saat 23.55’e kadar alınacak.
İlan ve pozisyonlara yönelik detaylı bilgiye “https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar/” adresinden ulaşılabilir.
Bu gelişmelerin öncesinde THY, Şubat 2023 dönemine ait trafik sonuçlarını açıkladı. Rapora göre depremzedeler hariç 4,9 milyon yolcunun taşındığını belirterek, depremler nedeniyle 430 bin vatandaşın tahliye edildiğini ve 16 bin ton yardı malzemesinin bölgeye sevk edildiğini duyurmuştu.