Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Thodex’te Flaş Gelişme: Şikayetini Çekenlerin Parası Ödeniyor

Geçtiğimiz yıl büyük yankı uyandıran Thodex olayında yeni bir gelişme yaşandı. Borsanın avukatı zarara uğrayanlara geri ödeme yapacaklarını bildirdi.
Thodex’te Flaş Gelişme: Şikayetini Çekenlerin Parası Ödeniyor
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye’deki kripto para topluluğu, geçtiğimiz yılın Nisan ayında Thodex borsasının verdiği hizmeti durdurması ile sarsılmıştı. Borsanın kurucusu Fatih Faruk Özer’in 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçtığı belirtilmişti.

Çok sayıda kullanıcı borsada paraları kalması nedeniyle mağdur olduğunu belirtmişti. Aradan geçen bir yıl içerisinde, Thodex avukatı Sevgi Eraslan, mağdurları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Eraslan açıklamasında, bazı mağdurların zararlarının ödenmeye başlandığını, bu kapsamda geri ödeme yapılan bazı kişilerin şikayetlerini geri çektiğini ifade etti. Geçen zaman içerisinde MASAK raporlarını beklediklerini ifade eden Eraslan, bu kapsamda mağdur olan kişilerin zararını gidermeye başladıklarını söyledi.

Thodex avukatı açıklaması
Kaynak: Twitter

Thodex avukatı Eraslan, yaklaşık bir hafta içerisinde 373 kişiye geri ödeme yaptıklarını ve bu kişilerden zararı büyük olanların şikayetini geri çektiğini belirtti. Eraslan mağdur olan kişilerin kendilerine mail atmasını istedi ve gerekli ödemelerin yapılmaya devam edileceğini söyledi.

Thodex avukatı geri ödemelerde zararı büyük olan mağdurlara öncelik sağlayacaklarını kaydetti. Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer geçtiğimiz yıl sosyal medya hesabından, yatırımcılar ile görüşmelerde bulunmak için yurt dışına çıktığını ve kısa sürede geri döneceğini belirtmişti.

Aradan geçen zaman içerisinde Özer’in izine rastlanamadı. 400 bine yakın kullanıcının olduğu Thodex borsasında, 2 milyar doların üzerinde vurgun yapıldığı tahmin ediliyor. Özer için İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.