Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

TCMB’den Enflasyon Tahmini Geldi! Ekonomistler Değerlendirdi

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Enflasyon Raporu sunumu sorasında ekonomistlerden değerlendirmeler geldi. Detaylar haberde...
TCMB’den Enflasyon Tahmini Geldi! Ekonomistler Değerlendirdi
Son Güncelleme: 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Enflasyon Raporu 2023-IV bilgilendirme toplantısında konuşarak yıl sonu enflasyon tahminin yüzde 65, 2024 yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 36 seviyesine çıkarıldı. Açıklamalar sonrasında birçok ekonomistten değerlendirme geldi.

X hesaplarından değerlendirmede bulunan ekonomistlerden biri olan Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, “TCMB 2024 enflasyon tahminini %36’ya çekti. Eğer %33’te tutsa hiç inandırıcı olmayan bir oranda inat etmiş olacaktı. %46 gibi piyasa tahminine uygun bir oran tahminiyle ise uygulanan politikaların sonuç vermediğini kabul edecekti. Ne yazık ki %36 da inandırıcı değil!” açıklamasında bulundu.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu ise şu paylaşımda bulundu:

Şenol Babuşcu
Kaynak: X/@senolbabuscu

Ekonomi yazarı Uğur Gürses ise kur korumalı mevduata (KKM) yönelik değerlendirmede bulunarak şu paylaşımı yaptı:

Uğur Gürses
Kaynak: X/@ugurses

Koç Üniversitesi Ekonomi Profesörü Selva Demiralp ise şu açıklamada bulundu:

MANŞET HABER
Döviz ve Borsa Kazançlarına Vergi Artırımı İddiası

“Enflasyon Raporunda 2024 tahmini %33’den %36’ya çıkarıldı. Dilerim bu rakam daha fazla revize edilmez ve bu noktada merkez bankası verdiği sözü yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapar.”

Ekonomist Oğuz Demir ise şu paylaşımda bulundu:

Oğuz Demir Enflasyon
Kaynak: X/@droguzdemir

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Zeynep Aktaş ise Erkan’ın açıklamalarından 2024’ün ikinci yarısına kadar faizler enflasyonun altında kalmaya devam edeceğini, TL dışı alternatifler ve borsaya ilginin süreceğinin çıkarılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca söz konusu açıklamaların şu çıkarımlara işaret ettiğini belirtti:

“Yabancı yatırımcılar seçim sonrasını görmek isteyecektir. Kısa süreli hedge fonlar dışında yabancı alımlarında yükselme beklenmemeli.

Yerli kurumsal yatırımcıların alımları önemli olmaya devam edecektir.

Seçim sonrası para politikasındaki adımlar belirleyici olacaktır.”

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu