Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TCMB/Karahan: Sistemsel sorunları 1 saatte çözebilecek güçteyiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından gerçekleştirilen Ödeme Sistemleri Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu.
TCMB/Karahan: Sistemsel sorunları 1 saatte çözebilecek güçteyiz
HABER GİRİŞ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen Ödeme Sistemleri Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, dijital finansal sistemlerin karşı karşıya olduğu riskler ve bu risklere karşı alınan önlemler hakkında önemli mesajlar verdi.

Karahan, dijitalleşmenin hızla arttığı finans sektöründe teknolojik altyapının güçlendirilmesinin hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti.

“Dijital finans sorunlarında önemli olan sadece teknolojik altyapıya yatırım yapmak değil, aynı zamanda etkili yönetim ve hızlı müdahale kapasitesidir” diyen Karahan, Merkez Bankası’nın bu alanda önemli adımlar attığını vurguladı.

Karahan: 1 saat içinde müdahale kapasitemiz var

Olası sistemsel aksaklıkların ciddi riskler doğurabileceğini dile getiren Karahan, TCMB’nin bu tür durumlar için hazırlıklı olduğunu belirterek, “Merkez Bankası kendi içerisinde bir sorun yaşarsa, bu problemi en geç 1 saat içerisinde çözebilecek teknik kapasiteye ve organizasyona sahibiz” diye konuştu.

Karahan, kritik rollerde yedekleme sistemlerinin devreye alındığını ve olası kesintilerin önüne geçmek için risk çeşitlendirmesi uygulandığını da sözlerine ekledi. Döviz ve repo piyasalarında siber saldırılardan doğal afetlere kadar geniş bir yelpazede hazırlıklı olduklarını belirten Karahan, siber güvenliğin, kurumun en önemli önceliklerinden biri olmaya devam edeceğini vurguladı.

Karahan ayrıca, merkez bankalarının yalnızca para politikası değil, kriz yönetimi alanında da çevik ve dayanıklı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.