Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TCMB/Karahan: Enflasyon beklentileri hala risk taşıyor

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında açıklamalarda bulundu.
TCMB/Karahan: Enflasyon beklentileri hala risk taşıyor
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, finansal piyasalardaki son gelişmelerle birlikte nisan ayında enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin duraksadığını söyledi. Karahan, “Beklentiler, dezenflasyon süreci açısından risk olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Küresel ticaret politikalarındaki belirsizliklerin arttığını vurgulayan Karahan, bu durumun dünya genelinde büyüme beklentilerini olumsuz etkilediğini belirtti. ABD başta olmak üzere büyük ekonomilerde beklentilerin gerilediğine dikkat çekerek, bunun Türkiye’nin dış talebine de yansıdığını ifade etti.

Yurt içi talebin ivme kaybetse de beklenenden güçlü seyrettiğini belirten Karahan, harcamalarda zayıflama sinyalleri olsa da sıkı para politikasıyla dezenflasyon sürecini sürdürme kararlılığını yineledi.

Nisan ayında tüketici enflasyonunun yüzde 37,9’a gerilediğini hatırlatan Karahan, ana eğilim göstergelerinin düşüşün devamına işaret ettiğini söyledi.

Karahan, para politikasında sıkı duruşun süreceğini ve enflasyonun hedeflerle uyumlu şekilde kalıcı olarak düşürülmesi için adımların sürdürüleceğini vurguladı. Ayrıca, yabancı para kredilerde büyümenin hedefle uyumlu olduğunu, Kur Korumalı Mevduat (KKM) bakiyelerindeki azalışın da devam ettiğini belirtti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.