Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TCMB Başkanından Enflasyon Açıklaması: Ne Zaman Tek Haneye Düşecek?

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Kpmisyonu’nda sunum yaptı. Kavcıoğlu’nun gündeminde yüksek enflasyon vardı.
TCMB Başkanından Enflasyon Açıklaması: Ne Zaman Tek Haneye Düşecek?
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Meclis’te Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum gerçekleştirdi. Kavcıoğlu sunumda yüksek seviyede seyreden enflasyonun düşeceğine dair açıklamalarda bulundu.

TCMB Başkanı mevcut yıllık enflasyon oranına dair değerlendirmesinde, gelecek aylarda hızla ortadan kalkacak baz etkileri bulunduğunu söyledi. Kavcıoğlu, döviz kurlarındaki istikrarlı seyrin enflasyondaki yavaşlamaya katkı sağladığını vurguladı.

Enflasyonun geleceğine dair görüşlerini paylaşan Kavcıoğlu, “Orta vadedeki enflasyon tahminlerimiz çerçevesinde 2023 yılında enflasyon oranının yüzde 22.3’e düşeceğini, 2024 yılında ise tek haneye gerileyerek yüzde 8.8 oranında gerçekleşeceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilançolarda Liralaşma Vurgusu

Uygulanan bütüncül politikalar sayesinde enflasyonda düzelmenin devam edeceğini öngördüklerini kaydeden Kavcıoğlu, Türk lirasının bilançolarda payının artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Enflasyonda bekledikleri düşüşün süreklilik kazanarak kalıcı şekilde sürdürülebilir bir fiyat istikrarına dönüşmesinin, cari fazla verme kapasitesine ulaşılması ve hanehalkının, firmaların ve bankaların bilançolarında Türk lirasının payının artırılması ile gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi.

Kavcıoğlu, fiyat istikrarını tesis ettikten sonra kalıcı ve sürdürülebilir hale getirmek için Liralaşma Stratejisini kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.

Merkez Bankası Başkanının sunumu, Ekim ayında yıllık enflasyonun yüzde 80’in üzerine çıkmasının ardından geldi. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre aylık bazdaki enflasyon ise yüzde 3,54 olarak gerçekleşmişti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın