Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TBMM Başkanı Şentop: Kalıcı Tedbirlere Yönelik Adımlar Atılacak

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyarbakır'ın Sur ilçesinden deprem felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar geliyor.
TBMM Başkanı Şentop: Kalıcı Tedbirlere Yönelik Adımlar Atılacak
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dicle Nehri kıyısında kurulumu süren çadır kentteki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Şentop, Türkiye’nin, deprem coğrafyasında yer aldığına işaret ederek, “Bundan sonra daha orta ve uzun vadede, daha kalıcı olarak hangi tedbirlerin alınması gerektiği konusunda da bazı adımlar atılmalı. Atılacak inşallah.” ifadelerini kullandı.

Şentop: Yüzyılın Felaketi Yaşandı

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkım yaratan depremler için ‘yüzyılın felaketi’ tanımlamasının kullanıldığını hatırlatan Şentop, birkaç yüzyıldır gerçekleşmemiş büyüklükte bir felaketle karşı karşıya kalındığını söyledi.

Bölgeye gelindiğinde felaketin anlatılandan daha büyük olduğunun görüldüğünü belirten Şentop, “Sadece bizim şahsi yorumumuz, arkadaşlarımızın yorumu değil, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü de geldi, bölgeyi gezdi. ‘Yüzyılın en yıkıcı afet ile karşı karşıyayız’ diye açıklama yaptı.” diye konuştu.

TBMM Başkanı Şentop, Diyarbakır’da büyük ölçüde arama kurtarma ve enkazın kaldırılması yönündeki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Vatandaşların özellikle barınma ihtiyacıyla ilgili olarak birçok yerde çadırlar kurulduğunu aktaran Şentop, “Burada da şimdilik 1400 daha sonra 2 bin 200’e ulaşacak bir sayıda çadırla vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları karşılanacak.” açıklamasında bulundu.

Felaketin başından itibaren devlet ve milletin el ele verdiğine, Türkiye’nin her yerinden hali vakti yerinde olan olmayan bütün vatandaşların, her türlü imkanlarını deprem bölgesine yönlendirdiğini sözlerine ekledi. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.