Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Tat Gıda, Birleşmiş Milletler WFP ile Güçlerini Birleştiriyor

Tat Gıda bugün KAP üzerinden duyurduğu Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ile kurduğu iş birliğiyle dikkatleri üzerine çekti. Detaylar haberin içerisinde;
Tat Gıda, Birleşmiş Milletler WFP ile Güçlerini Birleştiriyor
HABER GİRİŞ

Tat Gıda Sanayi A.Ş. (TATGD), 3 Nisan 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bildirimde, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ile iş birliği konusunda önemli bir açıklama yaptı.

Şirket KAP bildirisinde, yüzde 49,04 oranındaki hissesinin 19 Şubat 2024 tarihinde Memişoğlu Tarım Ürünleri tarafından devralınmasının ardından anılan şirketin 2000’den bu yana resmi tedarikçisi olduğu Dünya Gıda Programı’na Tat Gıda’nın da doğrudan tedarikçi olma sürecinin başlatıldığı bildirildi.

KAP bildirisinde, Dünya Gıda Programı’nın açlıkla mücadele etmek amacıyla kurulan bir Birleşmiş Milletler kuruluşu olduğuna da dikkat çekildi.

Bu kapsamda Tat Gıda, program çerçevesinde resmi tedarikçi olabilmek için gerekli denetimleri başarıyla tamamlayarak üretim onayını aldığına işaret etti.

Onayın ardından, Memişoğlu Tarım Ürünleri aracılığıyla Tat Gıda’nın üretim ve satışını gerçekleştirdiği ilk ürünlerin 2 milyon dolar değerindeki sevkiyatlarının başarıyla tamamlandığı kaydedildi.

Şirket, ilerleyen dönemlerde Dünya Gıda Programı ile ilgili resmi süreçlerdeki yeni gelişmeleri yatırımcılarıyla paylaşmayı taahhüt etti.

Paratic Piyasalar Tat Gıda Canlı Grafik
KAYNAK: Paratic Piyasalar

Borsada TATGD koduyla işlem gören şirket hissesi yıllık bazda yüzde 17,54 yükseliş gösterdi. Aylık bazda yüzde 30,69, haftalık bazda yüzde 0,8 oranında düşüş gösterdi.

Yıl içerisinde en yüksek 49,90 lirayı test eden TATGD payları bugün TSİ 10.46 itibarıyla yüzde 1,04 düşüşle 24,76 lirayı test etti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.