Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Tarım ve Orman Bakanlığı Kara Avcılığını Durdurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre deprem afeti nedeniyle Türkiye genelinde kara avcılığı durduruldu. Detaylar haberde;
Tarım ve Orman Bakanlığı Kara Avcılığını Durdurdu
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından hala enkaz altında olan vatandaşların kurtarma çalışmaları sürerken, depremzedeler için bölgeye yardımlar ulaşmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra Bakanlıklar, afet sonrasında çeşitli önlemler almaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamaya göre 10 ilde hasara neden olan deprem afeti nedeniyle kara avcılığı, Türkiye genelinde ikinci bir duyuruya kadar durduruldu.

İkinci Bir Duyuruya Kadar Kara Avcılığı Durduruldu

Bakanlık resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde hasara neden olan deprem afeti nedeniyle kara avcılığının Türkiye genelinde 14 Şubat 2023 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğu belirtildi.

20 Ağustos 2022 ile 05 Mart 2023 tarihleri aralığını kapsayan 2022-2023 av döneminin, yaşam alanlarının ve yaban hayatının deprem felaketinden olumsuz etkilenmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığınca yeniden değerlendirildiği kaydedildi.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: Twitter / @TCTarim

Bu kapsamda, ülkenin önemli doğal kaynaklarından olan av ve yaban hayatının korunması maksadıyla 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 5. ve 12. maddeleri gereği, kara avcılığının bugünden itibaren durdurulmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

Bakanlık, Sahipsiz Hayvanlar için Harekete Geçti

Bakanlık gün içinde sosyal medya hesaplarından yaptığı bir diğer paylaşımda, deprem bölgesindeki sahipsiz hayvanlar için kurum personelinin sahada çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAJCAQAAACRI2S5AAAAEElEQVR42mNkIAAYRxWAAQAG9gAKqv6+AwAAAABJRU5ErkJggg==
Kaynak: Twitter / @TCTarim

Paylaşımda “Deprem bölgesindeki can dostlarımızı unutmuyoruz. DKMP personelimiz, gönüllü veteriner hekimler ve hayvanseverler, deprem bölgesindeki sahipsiz hayvanlar için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bir olacağız, tüm zorlukları birlikte aşacağız” ifadelerine yer verildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın