Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Tahıl Anlaşmasında Süre Daralırken Rus Tarafı Umutsuz

Kremlin Sözcüsü Peskov, tahıl koridoru anlaşmasında Rusya'yı ilgilendiren kısmın uygulanmadığını söyleyerek konuya ilişkin yorumda bulundu. Detaylar haberde;
Tahıl Anlaşmasında Süre Daralırken Rus Tarafı Umutsuz
HABER GİRİŞ

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması 17 Mayıs’ta uzatılmaya karar verilmişti. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Anlaşmasının sonuna yaklaşırken Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Tahıl koridoru anlaşmasında Rusya’yı ilgilendiren kısmın uygulanmadığına işaret eden Peskov, anlaşma kapsamındaki Rus tarafına ilişkin maddelerin uygulanacağına dair ışık olmadığını savundu.

Rusya’nın başkenti Moskova’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Peskov, anlaşma kapsamındaki Rusya Tarım Bankası (Rosselkhozbank) dahil tüm Rus bankalarına SWIFT yaptırımlarının kaldırılması ihtimalini de değerlendirdi.

Anlaşmada Rusya’yı ilgilendiren kısmının uygulanmadığına dikkat çekti. Anlaşma süresinin dolamasına biraz zaman olduğunu söyleyerek, “Ancak bu kısmının uygulanacağına dair umut pek yok.” ifadelerini kullandı.

Tüm Rus Kurumları Görevlerini Doğru Şekilde Yapıyor

Haziran ayı sonunda Rusya’nın paralı savaşçı grubu Wagner’in Rus yönetimine açtığı silahlı isyanı da yorumlayan Peskov, “Rusya’daki Federal Güvenlik Servisi (FSB) ile özel güvenlik güçlerinin bu isyanı engelleyememesine Kremlin tarafından tepki gösterilip gösterilmediği” yönünde gelen soruyu yanıtladı.

Konuya ilişkin yorum yapmayacağını belirten Peskov, tüm Rus kurumlarının kendi görevlerini doğru şekilde yerine getirdiğini öne sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in zorlu günlerde Silahlı Kuvvetleri ve özel güçlerinin yüksek seviye konsolide olduğunu vurguladığını ve onlara minnettar olduğunu belirttiğini ileri sürdü.

Peskov açıklamalarında, Rus devletinin Wagner faaliyetleri için 1,7 trilyon Rus rublesi harcadığı yönünde gelen soruya ise cevap vermedi.

KAYNAK: AA

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın