Suudi Arabistan’da sanayi üretimi, Ağustos’ta yıllık bazda yüzde 23,5 geriledi. Böylece sanayi üretimindeki düşüş, Temmuz ayında kaydedilen ve yukarı yönlü revizyonla yüzde 8,3 olarak açıklanan daralmanın ardından hızlandı.
Sanayi üretimindeki gerilemede petrol sektöründeki sert düşüş etkili oldu. Petrol sektörünün üretimi ağustosta yıllık bazda yüzde 33,66 azaldı. Temmuz ayında bu sektördeki daralma yüzde 11,4 seviyesindeydi.
Ham petrol ve doğal gaz çıkarımındaki düşüş, Temmuz ayındaki yüzde 10,9 seviyesinden Ağustos’ta yüzde 35,8’e yükseldi. Kok kömürü ve rafine petrol ürünleri üretimindeki daralma da aynı dönemde yüzde 13,6’dan yüzde 24,1’e çıktı.
Petrol dışı faaliyetlerdeki üretim ise yıllık bazda yüzde 1,2 artarak Temmuz ayındaki yüzde 0,3’lük düşüşün ardından yeniden büyümeye geçti. Buna karşın imalat sanayisi üretimi yüzde 0,3 geriledi.
Suudi Arabistan’da sanayi üretimi Ağustos’ta aylık bazda yüzde 14 geriledi. Böylece Temmuz ayında yukarı yönlü revizyonla yüzde 10 olarak açıklanan artışın ardından üretimde sert bir düşüş kaydedildi.