Yatırım bankası Standard Chartered, Ethereum fiyatının geleceğine ilişkin tahminde bulundu. Banka ETH’nin 2026 yılı sonuna kadar 8.000 dolara kadar çıkacağı tahmininde bulundu. Ethereum yazım itibarıyla 1.600 dolar seviyesinden işlem görüyor.
Standard Chartered Bank forex ve kripto araştırma başkanı Geoffrey Kendrick, “Ethereum’un akıllı sözleşme platformlarındaki yerleşik hakimiyetinin, oyun ve tokenizasyonda ortaya çıkan kullanımlarla birlikte ETH’yi 2026 sonuna kadar 8.000 dolar seviyesine itme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz.” açıklamasını yaptı.
Kendrick, Ethereum için beklenen 8.000 dolar seviyesinin, bankanın daha önce belirttiği 26.000 ila 35.000 dolar arasındaki “uzun vadeli yapısal değerleme” aralığına giden yolda ilk adım olarak görüldüğünü söyledi.
Bu uzun vadeli değerleme, Ethereum’un gelecekteki kullanım durumlarını ve henüz ortaya çıkmamış olabilecek gelir akışlarını varsayarken, Kendrick’e göre gerçek dünyadaki oyun ve tokenizasyon kullanım durumları bunların gelişimini desteklemesi gerekiyor.
Kendrick, Ethereum Layer 2 ölçeklendirme ağlarının da büyük olasılıkla, ETH’nin bu platformlarda işlem ücretlerinin düşürülmesine yardımcı olacak proto-danksharding gibi yaklaşan teknik yükseltmeleri nedeniyle büyüyeceğini söyledi.
Kendrick’e göre, Nisan 2024’te gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanması, başta ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum olmak üzere tüm dijital varlıklara yardımcı olacak.
ABD’deki potansiyel düzenleme ve spot ETF’lerin, BTC kadar ETH’ye fayda sağlaması gerektiğini kaydeden Kendrick, bunun 2024’te yapılacak ABD seçimleri sonrasında beklediğini öne sürdü.
Uzman isme göre tüm bu faktörler Ethereum fiyatını potansiyel olarak 2024 yılı sonuna kadar 4.000 dolara çıkarabilir. Bu fiyat hala Ethereum’un 2021 sonlarında elde edilen 4.866 dolarlık önceki zirve fiyatının altında bir seviye.
Kendrick, kripto kışının sona erdiğini belirterek, Bitcoin için 2024 sonuna kadar 100.000 dolarlık cesur bir fiyat tahmininde bulundu. Bitcoin’in şu anda 27.000 dolar yakınlarında işlem görüyor.