Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Sri Lanka: Seçimden Önce Yeniden Olağanüstü Hal İlan Edildi!

Sri Lanka'nın geçici Başkanı Ranil Wickremesinghe ülkede olağanüstü hal ilan etti. Detaylar haberde;
Sri Lanka: Seçimden Önce Yeniden Olağanüstü Hal İlan Edildi!
HABER GİRİŞ

Nisan ayından bu yana krizle boğuşan ada ülkesi, birkaç kez olağanüstü hal ilan etmişti. Dün gece geç saatlerde bir yenisini daha ekledi.

Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa ettikten sonra yerine Başbakan Ranil Wickremesinghe atanmış, geçen hafta da geçici başkan olarak yemin etmişti. Olağanüstü hal duyurusu Wickremesinghe’den geldi.

Resmi gazetede yayımlanan bildiride; “Kamu güvenliği, kamu düzeninin korunması ve toplumun yaşamı için elzem olan malzeme ve hizmetlerin idamesi açısından böyle yapılması yerindedir.” denildi.

Reuters’ın haberine göre olağanüstü hal kapsamında yasal hükümler açıklanmazken sebebinin daha önceki düzenlemelerle aynı olduğu belirtildi.

Önceki olağanüstü hal düzenlemelerinin; insanları tutuklamak, özel mülkleri aramak ve halk protestolarını bastırmak için orduyu görevlendirme amacında yapıldığı eklendi.

20 Temmuz’da Yeni Başbakan Seçilecek!

Tarihinin en büyük krizini yaşayan Sri Lanka’da sular durulmuyor. Ada ülkesi bu hafta yeni devlet başkanını seçmek için parlamentoda oylama yapacak. Wickremesinghe de oylama öncesinde OHAL açıkladı.

Araştırmacılar; yeni olağanüstü hal durumun çözüm oluşturmayacağını, hükümetin daha öncesinde de aynı tepkileri verip sonuç alamadığını belirtti.

Altı kez başbakan olan Ranil Wickremesinghe’nin tam zamanlı görevi üstlenmek için en büyük adaylardan biri olduğu söylendi. Aynı zamanda protestocular tarafından istenmediği, seçilmesinin daha fazla huzursuzluğa yol açabileceği vurgulandı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.