
Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Akfen GYO), yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı olan Akfen Karaköy Gayrimenkul Yatırımları ve İnşaat A.Ş. ile birleşme sürecinde önemli bir aşamayı tamamladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), birleşme işlemine ilişkin talebi 20 Mart 2025 tarihinde onayladı.
Şirket, Türk Ticaret Kanunu, Kurumlar Vergisi Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında, kolaylaştırılmış usulde birleşme yöntemiyle Akfen Karaköy’ü devralacak. 6 Aralık 2024 tarihinde alınan yönetim kurulu kararı doğrultusunda başlatılan süreç, SPK’nın onayı ile resmen yürürlüğe girdi.
Birleşme kapsamında şirketin mevcut sermayesinde herhangi bir artış veya azalış olmayacak. Akfen GYO’nun toplam sermayesi 3.9 milyar TL olarak korunacak.
Bu onayın ardından birleşme sözleşmesi yürürlüğe girerken, işlemin resmi tescili için gerekli süreçler başlatıldı. Şirket, yatırımcılarına ve kamuoyuna sürecin şeffaf şekilde yönetildiğini duyurdu.