Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Şimşek’ten Arazi Haberlerine Cevap Geldi: Kınıyorum!

BirGün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın “Milyarlık arazi Şimşek’in dostuna” isimli habere Bakanlıktan ve Şimşek’ten tepki gecikmedi. İşte detaylar;
Şimşek’ten Arazi Haberlerine Cevap Geldi: Kınıyorum!
HABER GİRİŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, BirGün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın imzasıyla yayınlanan “Milyarlık arazi Şimşek’in dostuna” başlıklı habere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Şimşek, haber görünümlü karalamayı kınadığını vurguladı.

Kendisi yurtdışında iken ve henüz bakan değilken; açık artırmada alınan bir işi kendisine bağlamaya çalıştıklarını belirtti. Bakan Şimşek, “Mezardan babam çıkıp gelse dahi eş – dost veya akrabam olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır.” dedi.

Şimşek’ten Arazi Haberlerine Cevap Geldi: Kınıyorum!Kaynak: BirGün Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise konuyla ilgili açıklamada haberin maksatlı ve çarpıtma bir haber olduğunu aktardı. İhalenin 13 Nisan’da gerçekleştiği ve bu tarihte Şimşek’in Türkiye’de olmayıp görevini icra etmediği ifade edildi.

Şimşek’ten Arazi Haberlerine Cevap Geldi: Kınıyorum!Kaynak: Hazine ve Maliye Bakanlığı

Haberi yapan gazetecinin Bakanlığı arayıp haberin doğru olup olmadığını sormadığı ve gazeteciliğin unsuru olan 5N1K kuralına uymadığı kaydedildi.

Konuyla ilgili haberi yapan gazeteci hakkında gerekli hukuki sürecin başlatılacağı açıklandı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.