Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

SGK Uzmanı Tezel: Yüzde 48 Zam Yapılmalıydı

SGK Uzmanı Ali Tezel, memur ve memur emeklilerine yapılan zam oranı hakkında konuşarak kabul edilemez olduğunu söyledi. Detaylar haberde...
SGK Uzmanı Tezel: Yüzde 48 Zam Yapılmalıydı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Memur ve memur emeklisine verilecek zam oranın belli olmasından sonra değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Konuya yönelik konuşan isimlerden biri olan SGK Uzmanı Ali Tezel, karara tepki gösterdi.

Cumhuriyet Gazetesi’ne konuşan Tezel, yapılan zammın kabul edilemez olduğunu söyledi. Bunun geçim sıkıntısı çeken memur ve memur emeklileri için üzücü bir haber olduğunu kaydetti.

“Yüzde 48 Zam Yapılmalıydı”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) gerçek enflasyon rakamlarını açıklamadığını söyledi. Bundan dolayı emeklilere düşük zam yapıldığını bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) enflasyon tahminlerine değinerek 2024 yılı için yaklaşık yüzde 48 bir enflasyon beklediğini aktardı. Bu kapsamda memura yüzde 48 zam verilmesi gerektiğini söyledi. İlerleyen dönemde düzenleme yapılacağını tahmin etmediğini aktardı.

Sendikalara düşen çok görev olduğunu belirten Tezel, “Gerekli eylemleri ortaya koymaları lazım” dedi.

GCM Yatırım Banner

“Emekliler ve Memurlar Açlığa Mahkum Edildi”

2024’te de 2025’’te de memurlar ve memur emeklilerinin yine açlığa mahkum olarak devam edeceğini söyledi.

SGK Uzmanı Tezel, 2024 yılının mart ayında yerel seçimler var olduğunu söyledi. Bu nedenle kök maaşa zam gelecek ve taban maaşı 10 bin TL yapacaklarını kaydetti. Seçimlere böyle gireceklerini aktardı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.