Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Şeker Kotaları Belirlendi! Karar Resmi Gazete’de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı kararıyla 2023-2024 yılı şeker kotaları belirlendi. Söz konusu karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Şeker Kotaları Belirlendi! Karar Resmi Gazete’de Yayımlandı
HABER GİRİŞ

2023/2024 Pazarlama Yılı Şeker Kotalarının Belirlenmesine ilişkin karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre söz konusu döneme dair şeker kotaları belirlendi.

Karar kapsamında pancar şekeri A kotası 2 milyon 837 bin 250 ton, B kotası A kotasının yüzde 5’i 141 bin 863 ton olarak belirlendi. Bunun yanında Nişasta bazlı şeker kotası ülke toplam A kotasının yüzde 2,5’i olan 72 bin 15 ton olarak kayda geçti.

Söz konusu dönemde pancar şekeri A ve B kotları şirketler bazında belirlendi.

İşte bazı şirketler:

  • Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye 1.044.950 ton A kotası, 52.248 ton B kotası,
  • Kayseri Şeker Fabrikası AŞ’ye 474.870 ton A kotası, 23.744 ton B kotası,
  • Konya Şeker San. ve Tic. AŞ’ye 457.280 ton A kotası, 22.864 ton B kotası,
  • Bor Şeker AŞ’ye 70.560 ton A kotası, 3.528 ton B kotası,
  • Adapazarı Şeker Fabrikası AŞ’ye 63.210 ton A kotası, 3.160 ton B kotası,
  • Mutlucan Şeker Üretim Gıda San. ve Tic. AŞ’ye 47.690 ton A kotası, 2.384 ton B kotası,
  • ADM Besin ve Tarım A.Ş’ye 22.633 ton A kotası,
  • PNS Pendik Nişasta San. AŞ’ye 10.330 ton A kotası,
  • Tat Nişasta înş. San. ve Tic. AŞ’ye 4.685 ton A kotası,
  • Sunar Mısır Ent. Tes. San. ve Tic. AŞ’ye 3.209 ton A kotası
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.