Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Seçime Giderken CDS Baskısı Geri Geldi

Türkiye ekonomisini yakından takip eden İngiliz ekonomist Timothy Ash, seçimlere giderken Türkiye’nin CDS karnesinin tekrar kırıldığı analizini paylaştı.
Seçime Giderken CDS Baskısı Geri Geldi
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Orta Doğu ve Afrika çalışmalarıyla tanınan Bluebay Varlık Yönetimi Stratejisti Timothy Ash, ay sonunda yeni bir seçim geçirecek olan Türkiye’nin kredi risk primini (CDS) değerlendirdi. Daha önce Türkiye için beklentilerini yüksek tutan ve bu yılın ekonomi için getirilerinin olacağı tahmininde bulunan İngiliz ekonomist, CDS’in verdiği alarm için pozitif yorumda bulunmadı.

Geçen yıl Mayıs ayındaki seçim belirsizliği yüzünden kırımızı alarm veren ancak sandıklar kapandıktan sonra yeni ekonomi politikalarıyla ateşi düşen CDS’in yeni bir seçim gündemiyle daha yukarı yönlü atak geçirdiğini kaydetti.

Sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmede bulunan Timothy Ash, “Piyasa enflasyon, rezerv tamponları ve politika sıkılaştırmasının yeterli olup olmadığı konusunda endişeler yaşarken CDS üzerinde yeniden yukarı yönlü baskı var” dedi.

Yerel seçimlerden zaferle çıkma hedefi yüzünden mevcut ekonomik programda yumuşama gösterildiği yorumunu yaparak rasyonel politikalara dönüş sözü veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i işaret etti.

İngiliz ekonomist, “Şimşek’in bu sabah daha fazla para politikasını göz ardı etmesi pek akıllıca değil. Enflasyonla mücadelede tüm seçenekler açık olmalı” yorumunu yaptı.

GCM Yatırım Banner

New York merkezli haber ajansı Bloomberg’ün ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz konusunda yeterince sıkılaştırma yaptığını düşündüğünü sözlerine ekledi. Böylece dışarıda, Bakan Şimşek’in hiçbir şeyi göz ardı etmediği mesajının karşılık bulduğuna dikkat çekti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.