Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Saudi Aramco Patronu Petroldeki Düşüşü Durgunluk Endişelerine Bağladı

Petrol devi Saudi Aramco’nun CEO’su, fiyatlardaki düşüşte, küresel piyasalardaki durgunluk endişelerinin başrol oynadığını söyledi.
Saudi Aramco Patronu Petroldeki Düşüşü Durgunluk Endişelerine Bağladı
HABER GİRİŞ

Suudi Arabistan’ın petrol devi Aramco’nun CEO’su, petrol fiyatlarında devam eden düşüşü durgunluk korkularına ve ekonomik ters rüzgarlara bağlayarak talebin gelmesi için daha iyimser görünüme sahip olduğunu söyledi.

Aramco CEO’su Amin Nasser, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) konferansında, “Bu, ekonomik ters rüzgarların olduğu, her yerde durgunluk belirtilerinin olduğu bir yıl. Çin hâlâ toparlanıyor” ifadelerini kullandı.

Ham petrol fiyatları, bazı OPEC üyelerinin 2024′ün sonuna kadar uyguladığı bir dizi ek gönüllü kesintiye rağmen, varil başına 75 dolar eşiğinin hemen üzerinde sıkı bir şekilde bağlı kaldı.

OPEC+’e liderlik eden Suudi Arabistan ve Rusya, bu haftanın başında üretim kesintilerini sürdüreceğini bildirdi. Riyad, başlangıçta Temmuz için ilan ettiği günlük 1 milyon varillik gönüllü kesintiyi Ağustos’a kadar uzatmayı planlarken, Moskova önümüzdeki ay ihracatını günde 500.000 varil azaltmayı taahhüt etti.

Nasser, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin’in potansiyelini vurgulayarak, talep tablosunun iyileşeceğinin sinyallerini verdi. Piyasa gözlemcileri, yılın başından bu yana yeniden canlanmaya başlamadan önce tüketimi sıfır Kovid önlemleriyle sınırlanan Çin’deki talep iyileştirmelerini takip ediyor.

Nasser, tarihsel olarak birkaç OPEC+ yetkilisinin, yeşil geçiş boyunca enerji arzı açıklarını önlemek için fosil yakıtlara ve dekarbonizasyona ikili yatırımın gerekli olduğu görüşünü yineledi. Bu görüş, Mayıs 2021′de, dünyanın 2050′ye kadar net sıfıra ulaşması durumunda yeni petrol ve gaz projesi olmaması çağrısında bulunan IEA’nın raporuyla çelişiyor.

OPEC Genel Sekreteri Haitham al-Ghais iklim sorununda her duruma uyan tek bir çözüm olmadığını belirterek, “Tabii ki bir endüstri olarak emisyonsuz bir geleceğimiz olduğundan emin olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın