Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

SASA Polyester’in 9 aylık zararı yüzde 89 azaldı, 3Ç26’da zarar arttı

SASA Polyester, 2026’nın üçüncü çeyreğinde 1,91 milyar TL net zarar açıklarken, dokuz aylık net zararı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 89 daralarak 1,38 milyar TL’ye geriledi.
SASA Polyester’in 9 aylık zararı yüzde 89 azaldı, 3Ç26’da zarar arttı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

SASA Polyester (SASA), 2026 yılının üçüncü çeyreğine ve ocak-eylül dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin konsolide finansal tablolarına göre hasılat, 3Ç26’da geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 33,5 artarak 25,30 milyar TL’ye ulaştı. Ocak-eylül dönemindeki toplam hasılat ise yüzde 32,2 yükselişle 66,34 milyar TL olarak gerçekleşti.

Sizce SASA Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Satış gelirlerindeki artışa paralel olarak brüt kâr ve esas faaliyet kârında da yükseliş kaydedildi. Buna karşın finansman giderleri ve ertelenmiş vergi giderinin etkisiyle şirket, üçüncü çeyrekte net zararını artırdı. Dokuz aylık dönemde ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla net zarar önemli ölçüde azaldı.

Üçüncü çeyrekte net zarar yükseldi

SASA Polyester’in üçüncü çeyrek hasılatı yıllık bazda yüzde 33,5 artarken, brüt kârı yüzde 37,8 yükselerek yaklaşık 1,99 milyar TL oldu. Esas faaliyet kârı ise geçen yılın aynı dönemindeki 1,07 milyar TL seviyesinden 1,10 milyar TL’ye çıktı.

Ancak faaliyet performansındaki artış net kâra yansımadı. Şirketin finansman giderleri 3Ç26’da 12,92 milyar TL olarak kaydedildi. Geçen yılın aynı döneminde bu kalem 9,09 milyar TL düzeyindeydi.

Aynı dönemde 6,83 milyar TL parasal kazanç ve 2,16 milyar TL ertelenmiş vergi geliri kaydedilmesine rağmen, SASA 1,91 milyar TL net zarar açıkladı. 3Ç25’teki net zarar 797,87 milyon TL seviyesindeydi. Sasa’nın net zararı 2Ç26 döneminde 1,36 milyar TL düzeyinde bulunurken, bu dönem enflasyon muhasebesiyle 1,43 milyar TL olarak okunurken, yılın ilk çeyreğinde 1,96 milyar TL net kâr açıklanmıştı.

Dokuz aylık zararda belirgin gerileme

Ocak-eylül döneminde SASA’nın hasılatı yıllık bazda yüzde 32,2 artışla 66,34 milyar TL’ye ulaştı. Brüt kâr yaklaşık iki katına çıkarak 8,25 milyar TL’ye yükselirken, esas faaliyet kârı 1,66 milyar TL’den 4,77 milyar TL’ye çıktı.

Şirketin dokuz aylık finansman giderleri ise geçen yılın aynı dönemindeki 54,15 milyar TL’den 36,28 milyar TL’ye geriledi. 31,98 milyar TL tutarındaki parasal kazançla birlikte vergi öncesi sonuç 3,48 milyar TL kâr olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde 21,07 milyar TL vergi öncesi zarar açıklanmıştı.

Bununla birlikte 4,86 milyar TL ertelenmiş vergi gideri kaydedilmesi sonucunda dokuz aylık net zarar 1,38 milyar TL oldu. Böylece net zarar, 2025’in aynı dönemindeki 13,11 milyar TL’ye kıyasla yaklaşık yüzde 89 azaldı.

SASA’nın bilançosunda kısa vadeli yükümlülükler öne çıktı

Şirketin 30 Eylül 2026 itibarıyla toplam varlıkları 396,82 milyar TL, özkaynakları ise 215,09 milyar TL olarak açıklandı. Aynı tarih itibarıyla dönen varlıklar 45,18 milyar TL seviyesinde bulunurken kısa vadeli yükümlülükler 72,29 milyar TL’ye ulaştı. Böylece kısa vadeli yükümlülükler dönen varlıkları yaklaşık 27,12 milyar TL aştı.

Finansal raporda, bazı kredi sözleşmelerindeki performans kriterlerinin karşılanmaması nedeniyle orijinal vadeleri 2027-2029 arasında olan 65,10 milyon avro tutarındaki kredinin kısa vadeli finansal borçlar altında sınıflandırıldığı belirtildi. Ayrıca şirket, bilanço tarihinden raporun yayımlandığı tarihe kadar finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla 2,67 milyar TL kredi kullandığını bildirdi.

SASA’nın ana hissedarı Erdemoğlu Holding ise 30 Eylül 2026 tarihli beyanında şirketi finansal yönden desteklemek ve yükümlülüklerini yerine getirebilmesini sağlamak için gerekli önlemleri alma taahhüdünü açıkladı.

Şirketin finansal sonuçları, operasyonel kârlılıkta önceki yılın aynı dönemine göre iyileşmeye işaret ederken, finansman maliyetleri ve kısa vadeli yükümlülüklerin seyri bilanço açısından izlenmesi gereken başlıklar arasında yer aldı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/3Ç Kar/Zarar 30.12%-69.88%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın