
Sanica Isı Sanayi A.Ş., 2025 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaştı. Şirketin konsolide olmayan finansal raporuna göre, Ocak-Mart 2025 döneminde 361,4 milyon TL net zarar açıklandı.
Bu dönemde şirketin satış gelirleri 563,9 milyon TL olarak kaydedilirken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,4’lük bir düşüş gözlendi. Nakit ve nakit benzerleri, 31 Aralık 2024’teki 19,4 milyon TL seviyesinden 12,9 milyon TL’ye geriledi. Bu düşüşte, işletme faaliyetlerinden sağlanan nakit akışının yetersiz kalması ve finansman giderlerinin etkili olduğu görülüyor.
Şirketin toplam yükümlülükleri 1,28 milyar TL olarak raporlandı. Kısa vadeli borçlar 1,18 milyar TL ile toplam yükümlülüklerin büyük bir kısmını oluştururken, uzun vadeli borçlar 99,6 milyon TL seviyesinde kaldı.
Sanica Isı toplam varlıklarını 3,87 milyar TL olarak açıklarken, özkaynaklar ise 2,58 milyar TL ile bir önceki döneme göre azalış gösterdi. Bu düşüşte, dönem zararının ve riskten korunma kayıplarının etkisi oldu.
Yatırım faaliyetlerinden 11,5 milyon TL nakit çıkışı yaşanırken, finansman faaliyetlerinden 7,8 milyon TL nakit çıkışı kaydedildi.