Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2026 yılının Mart ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verileri yayımlandı.
Yayımlanan verilere göre sanayi üretimi bir önceki yılın Mart ayına göre yüzde 1,1 oranında azalma gösterdi. Şubat 2026’da ise yıllık yüzde 2,2 oranında artışa işaret etmişti.
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Mart 2026 döneminde madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yıllık yüzde 5,6 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,3 azaldı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü ise yıllık yüzde 5,8 artışa işaret etti.

Sanayi üretimi Mart’ta bir önceki aya göre de yüzde 0,8 azalma gösterdi.
Alt sektörlerden madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi aylık yüzde 1,6 azalırken, imalat sanayi sektörü yüzde 1,1 aldı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi aylık bazda da yüzde 3,9 artış gösterdi.