Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Sağlık Sistemi Çöken Çin Karaborsa Sorunu Yaşıyor

Toparlanmaya çalışan Çin ekonomisi için işler iyiye gitmiyor. Sağlık sistemi çöküş yaşayan Çin’in Kovid mücadelesine karaborsa da eklendi.
Sağlık Sistemi Çöken Çin Karaborsa Sorunu Yaşıyor
HABER GİRİŞ

Sıkı karantina kurallarının gevşemesiyle artan Kovid vakaları, sağlık sistemini zorlamaya devam ediyor. Sıfır Kovid politikasıyla tepkileri üzerine çeken Pekin yönetimi bu kez sağlık sistemindeki çöküşle mücadele etmek durumunda kaldı.

Salgının şiddetini artırdığı ülkede hastaların ilaç bulamadıkları ve karaborsa ile karşı karşıya kaldıkları öğrenildi.

Özellikle büyük kentlerde patlak veren hasta sayılarıyla birlikte hastane randevuları kilitlendi, eczane rafları boşaldı.

Yönetimden yapılan açıklamada, piyasadaki sahte ilaçların varlığına ilişkin uyarı yapıldı. Yasadışı olan sahte ilaç üretim ve dağıtımının engellenmesi için harekete geçildiği açıklandı.

Karaborsada İlaçlar 9 Kat Pahalıya Satılıyor

Fransa merkezli uluslararası haber ajansı AFP’nin ulaştığı bilgilere göre karaborsaya düşen bir kutu ilaç için 2 bin 610 dolara karşılık gelen 18 bin yuan alınıyor.

GCM Yatırım Banner

Eczane fiyatlarından 9 kat pahalıya satılan ilaçların nasıl temin edildiği ise bilinmiyor.

Ayrıca hastaların yüksek ücretleri ödemesine rağmen ilaç alamadıkları ve dolandırıldıkları da öğrenildi.

Yurt dışından kaçak olarak getirilen muadil ilaçların ise daha ucuz olsa da denetimsiz ve sağlıksız koşullar altında hastalara ulaştığı ve yeni bir sağlık sorunu yarattığı belirtildi.

Sağlık sisteminde çöküş yaşayan Pekin yönetiminin, yasal olmayan işlemlerle de mücadele etmesi gerekiyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.