Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ryabkov: ABD-Rusya İlişkilerinde İyileşme İhtimali Yok

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Washington'ın politika rotası değişmedikçe ABD-Rusya ilişkilerinde iyileşme ihtimalinin olmadığını söyledi. Detaylar;
Ryabkov: ABD-Rusya İlişkilerinde İyileşme İhtimali Yok
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Washington’ın mevcut politika yörüngesini değiştirmeye karar verene kadar Moskova’nın, ABD ile ikili ilişkilerde herhangi bir iyileşme ihtimali görmediğini söyledi.

“Akılları başlarına gelip politikalarını bu yönde yani ilişkilerin düzelmesi için değiştirmeye başlayana kadar herhangi bir umut olacağını düşünmüyorum” ifadesini kullandı.

“ABD ile İlişkiler Tamamen Teknik Yönleriyle İlerliyor”

Üst düzey Rus diplomat, her iki tarafın da diplomatik misyonların işleyişi, vize verme konuları ve zaman zaman ortaya çıkan bazı insani durumlara ilişkin ikili ilişkilerin tamamen teknik yönleriyle süreci sürdürdüğünü belirtti.

ABD’nin geçici bütçeden bağımsız olarak Ukrayna’ya desteğini sürdüreceğini de belirten isim, Kiev’e yardım için fon öngörmeyen geçici bir bütçenin kabul edilmesine rağmen ABD’nin Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğine dikkat çekti.

“Tribünlere Oynuyorlar”

Konuya dair açıklamasında, “Desteklerini sürdürecekler. Bir şeylerin değişmek üzere olduğunu düşünmemeliyiz. Bu sadece tribünlere oynamak. Temelde Washington’ın, Kiev’deki yardakçılarını destekleme odağı değişmiyor.” ifadelerini kullandı.

Daha önce ABD Kongresi’nin her iki kanadı da ülkenin federal hükümetine sağlanan fonun 17 Kasım’a kadar 45 gün uzatılmasını onaylamış ve Başkan Joe Biden da bunu imzalamıştı. Bütçe, Ukrayna’ya yapılacak yardımı içermiyor.

“Latin Amerika ile İş Birliğimizden Hoşnut Değiller”

Ryabkov, ayrıca Rusya’nın Latin Amerika ve Karayipler ile iş birliğinin genişlemesinin Washington ve diğer başkentlerin hoşuna gitmediğini belirtti.

Latin Amerika ve Karayipler ile etkileşimin önemine değinirken “Bu bölgedeki ortaklarımızdan bu konuda güçlü, somut ve yapıcı bir tepki görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.