Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rusya Odesa’yı Vurmayı Sürdürüyor: Askeri Bot Hedef Alındı

Ukrayna tahılının Karadeniz'den ihracı için tahıl koridoru anlaşmasının ardından, Rusya liman kenti Odesa'yı vuruyor. Detaylar haberde...
Rusya Odesa’yı Vurmayı Sürdürüyor: Askeri Bot Hedef Alındı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Rusya seyir füzelerinin Moskova’nın Birleşmiş Milletler, Türkiye ve Ukrayna ile tahıl anlaşmasına varmasından bir gün sonra Ukrayna’nın Odesa limanının askeri altyapısını vurarak bir askeri tekneyi imha ettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova füzelerin Odesa limanının askeri altyapısını yok ettiğini ve Ukrayna’ya ait bir askeri botu yok ettiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde, Birleşmiş Milletler, Türkiye, Rusya ve Ukrayna heyetleri İstanbul’da bir araya gelmiş ve Karadeniz’de oluşturulacak tahıl koridoru için anlaşma imzalamıştı.

Saldırılar bu anlaşmanın ardından gerçekleşiyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Odesa’ya yönelik saldırıları, Türkiye ve Birleşmiş Milletler’in arabuluculuğundaki anlaşmayı uygulamak için Moskova’ya güvenilemeyeceğini gösteren barbarlık olarak kınadı.

Bu Rusya’nın tahıl koridoru anlaşmasının ardından Odesa’daki ikinci saldırısı oldu. Saldırının ardından dünya liderleri Rusya’yı kınayan açıklamalar yaptı.

Saldırılar Tahıl İhracının Kolay Olmayacağını Gösteriyor

Limanları ablukaya alınmasaydı, Ukrayna sekiz ila dokuz ay içinde 60 milyon ton tahıl ihraç edebilirdi. Rusya’nın Odesa limanına saldırması bunun o kadar kolay olmayacağını gösteriyor.

GCM Yatırım Banner

Ukrayna Cumhurbaşkanı Danışmanı Oleh Ustenko, silolarda 20 milyon ton tahıl ve yeni hasattan 40 milyon ton tahıl satışı ile 10 milyar dolar gelir elde edilebileceğini söyledi.

Danışman, “Limanların önündeki engeller şimdi kaldırılsaydı ve 60 milyon ton tahılı ihraç edebilirdik. Rusya’nın Karadeniz’de yaptıkları ise bu sürecin ilerlemeyeceğini gösteriyor.” diye konuştu.

Anlaşmanın savaşın neden olduğu küresel gıda krizini hafifletmesi bekleniyor. Limanların düzgün işletilmemesi halinde, Ukrayna’nın mevcut tahılı ihraç etmesi için 20 ila 24 aya ihtiyacı olduğu belirtildi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2023/4Ç Kar/Zarar %36.13/63.87%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın