Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Rusya Dışişleri Bakanlığı: AB’nin İkiyüzlülüğünün Bir Sınırı Yok

AB’nin Ukrayna’daki çatışmalara destek verdiğini belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ruslar üzerindeki baskıya değindi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı: AB’nin İkiyüzlülüğünün Bir Sınırı Yok
Son Güncelleme: 
Yorum

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in Ukrayna ziyareti sonrası yaptığı konuşmalar değerlendirildi. Barışsever AB’nin Kiev’e yolladığı askeri yardımı 1,5 milyar Euro’ya çıkarmaya hazırlandığı belirtilirken, Borrell’in, savaşın muharebe alanında kazanılacağı yönündeki açıklamasının kabul edilemez olduğu söylendi.

AB’nin tüm dünyanın gözleri önünde askerileştirilmiş ve saldırgan bir dış genişleme aracına dönüştüğü, asırlık Avrupa değerlerine uygun olarak bir başka doğuya saldırının ön plana çıktığı ifade edildi.

“Batı, genetik düzeyde kendisinden daha kötü gördüğü kişiler üzerinde sınırsız küresel hakimiyet arzusunu böyle gerçekleştiriyor.” şeklinde yorum yapılırken, Ukraynalı milliyetçilerin, ölümünün sorumluluğunu Rus birliklerine yüklemeye çalıştıkları söylendi.

Avrupalı yetkililerin 8 Nisan’da Kramatorsk’taki tren istasyonuna yapılan saldırının, Rus birlikleri tarafından kullanılmayan bir Tochka-U tarafından yapıldığını görmezden geldiği aktarıldı.

“Aynı zamanda J. Borrell ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kiev’in Bucha’daki sivil katliamıyla alaycı provokasyonunu desteklediler.” şeklinde çarpıcı bir yoruma yer verilen açıklamada, bunu Ukrayna’nın Donbass şehirlerini ve köylerini sürekli bombalamasının kurbanlarının anısıyla ilgili olarak gördükleri ifade edildi. AB yetkililerin 2014 yılından bu yana bu bölgelerin hiçbirini ziyaret etme zahmetine girmedikleri söylendi.

“Avrupa Birliği’nin ikiyüzlülüğünün bir sınırı yok” diyen Bakanlık açıklamasında, Ukraynalı neo-Nazilerin ceza almadan insanları öldürmeye devam etmelerine yardımcı olmak için destek verildiği ima edildi.

“Ukrayna’ya Zafer” sloganı Nazi Almanyası’nda kullanılan selamlamaya benzetilirken, AB ülkelerinde Ruslara ve Rusça konuşanlara vatanlarından vazgeçmeleri için eşi görülmemiş bir baskı uygulandığı söylendi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu