Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rusya: Askeri Hedefe Ulaşmak için Nükleer Silaha Gerek Yok

Rusya Savunma Bakanı, Rusya’nın tek kutuplu dünya düzenine son verdiğini ve askeri hedefe ulaşmak için nükleer silah kullanmasına gerek olmadığını söyledi.
Rusya: Askeri Hedefe Ulaşmak için Nükleer Silaha Gerek Yok
HABER GİRİŞ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 10. Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansında konuştu. Rusya’nın Ukrayna topraklarında başlattığı askeri operasyonu ve Batı bloğu ile çıkmaza giren ilişkileri değerlendirdi.

Savunma Bakanı Şoygu, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı özel askeri operasyonun tek kutuplu dünya düzenine son verdiğini ifade etti.

ABD ve müttefiklerinin mutlak hakimiyetinin geçmişte kaldığını savunarak, çok kutuplu düzenin bir gerçeklik haline geldiğini söyledi. Şoygu’nun ifadesi şöyle:

“Çok kutuplu bir dünya bugünün gerçeği. Tek bir küresel liderin egemenliğinden çok merkezli merkezlere geçiş kolay ilerlemiyor. Ancak egemen devletlerin genişlemesi için gerçek koşullar yaratılıyor.”

“Batı’nın ‘Süper Silahlar’ Efsanesi Çürüdü”

Savunma Bakanı, Batı’nın Ukrayna için sağladığı “süper silahlar” efsanesinin çürüdüğünü ifade etti. Bu silahların savaş alanlarında yere indirildiğini söyledi.

GCM Yatırım Banner

Rusya’nın nükleer silahlara başvurma ihtimalini ise spekülatif olarak tanımladı. Ukrayna topraklarında nükleer silah kullanılabileceğine dair kışkırtıcı iddiaları reddettiğini ifade etti.

“Rusya’nın Nükleer Silah Kullanmasına Gerek Yok”

Şoygu, Rusya’nın askeri hedeflere ulaşmak için Ukrayna’da nükleer silah kullanılmasına gerek olmadığını söyledi.

Nükleer silah iddialarını saçmalık olarak gören Şoygu, “Tüm bu haber sızıntıları ve kışkırtıcı haberler dikkatleri Ukrayna’daki ABD askeri biyo-laboratuvarlarının faaliyetinden uzaklaştırmayı amaçlıyor” dedi.

“NATO, Rusya’nın Hedeflerine Ulaşacağını Biliyor”

“NATO’nun çabaları, Kiev rejiminin ıstırabını uzatmayı amaçlıyor” diyen Şoygu, Rusya’nın hedeflerine ulaşacağından yana kimsenin şüphesinin olmadığını ileri sürdü.

NATO da dahil olmak üzere kimsenin, Rus liderliğinin belirlediği hedeflere ulaşılacağından, Ukrayna’daki planlarını gerçekleştirileceğinden şüphe duymadığını bildiklerini ifade etti.

Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların ise Moskova’yı stratejik ve ekonomik olarak zayıflatmakta başarısız olduğunu belirtti. Rusya’yı izole etme planlarının hayata geçirilemeyeceği mesajını verdi.

“Nükleer Tatbikatların Avrupa’dan Transferi Bölgeyi Havaya Uçurur”

Nükleer tehdit konusunda asıl endişe edilmesi gereken konunun nükleer tatbikatlar olduğuna dikkat çekti. Şoygu’nun açıklaması şöyle:

“NATO’nun ortak nükleer planlama ve nükleer silah kullanımına yönelik eğitim uygulamalarının Uzak Doğu’ya yönlendirileceği de göz ardı edilemez. …Nükleer tatbikatların Avrupa’dan transferi bölgeyi havaya uçurur. Bu tam olarak ABD’nin peşinde olduğu hedeftir.”

“Finlandiya ve İsveç NATO’ya Katılırsa Rusya Savunma Politikalarını Gözden Geçirir”

Finlandiya ve İsveç’in NATO başvurularına da değinen Savunma Bakanı, “NATO maskesini çıkardı ve bloğun saldırgan doğası, koalisyonun arkasına saklanmayı bıraktı” dedi.

İki ülkenin NATO’ya katılımı halinde, Rusya’nın savunma politikalarını gözden geçireceğini bildirdi. Bu noktada geçen ay imzalanan yeni Denizcilik Doktrini’ne atıfta bulunarak;

“Belirli sonuçlar şimdiden çıkarıldı ve güncellenmiş bir Denizcilik Doktrini’ne dahil edildi. …Bu doğrultuda çalışmalar sürdürülecek” dedi.

Rusya lideri Vladimir Putin, ABD ve NATO’nun faaliyetlerini tehdit olarak tanımlayan yeni Denizcilik Doktrini’ni Temmuz ayının sonunda imzalamıştı.

Doktrinde, ABD’nin okyanus hakimiyeti ve NATO’nun genişleme faaliyeti Rusya için büyük güvenlik tehditleri olarak tanım buldu.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.