Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ripple SEC Davası Olmasaydı XRP Fiyatı Ne Olurdu? İşte Yanıtı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Ripple arasında süren uzatmalı hukuk mücadelesinin hiç olmaması durumunda XRP fiyatı ne olurdu? İşte detaylar;
Ripple SEC Davası Olmasaydı XRP Fiyatı Ne Olurdu? İşte Yanıtı!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Ripple Labs ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında 2020 yılında başlayıp kripto dünyasını sarsan dava, 2024 yılına da taşınmış durumda ve taraflar arasındaki amansız hukuk mücadelesi devam ediyor. Mahkeme süreci boyunca Ripple, birkaç zafer kazanmış olmasına rağmen uzmanlar, davanın ne zaman biteceğini ve kazananın hangi taraf olacağını söylemenin hala mümkün olmadığının altını çiziyor.

Mahkemenin temel amacının, XRP’nin bir menkul kıymet olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmayacağını ve dolayısıyla arkasındaki şirket Ripple’ın, tokenlarını yatırımcılara dağıtırken kayıt dışı bir menkul kıymet satışı gerçekleştirip gerçekleştirmediğini belirlemek olduğu biliniyor.

Bu sürecin, düzenleyicilerin gözünde XRP’nin yasal statüsünü etkileyecek büyük bir karar olması nedeniyle birçok yatırımcı yıllardır davada gelen haberlere dikkat kesilmiş durumda. Dava sonucu hala belirsizliğini korurken, bu sefer ChatGPT’ye, bu dava hiç olmasaydı XRP fiyatına ne olacağı sorusu soruldu.

XRP Fiyatı Daha Yüksek Olur muydu?

Mevcut durumun spekülatif bir konu olduğunu kabul eden ChatGPT, fiyatın daha yüksek olup olmayacağını belirlemeden önce göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör olduğunu belirtti.

XRP Fiyatı Bugün Yatay Seyrediyor
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

İlk olarak piyasa duyarlılığına değinen AI, davanın Ripple ve XRP üzerinde önemli bir belirsizlik yarattığını ve yatırımcı güvenini olumsuz etkilediğini; bu durum olmasaydı, piyasa duyarlılığının muhtemelen daha olumlu olacağını ifade etti.

GCM Yatırım Banner

Ayrıca, yasal sorunlar olmasaydı, Ripple şirketinin muhtemelen işletmeler ve finans kurumlarıyla daha fazla ortaklıklar kurabileceğini ve bu durumun daha fazla benimsenmeye yol açacağını vurguladı.

AI, birçok kripto para borsasının davanın ilk açıldığı günlerde XRP’yi listelerinden çıkarmış olması ya da alım satımını kısıtlamasından da bahsetti. Söz konusu platformların büyük çoğunluğu o zamandan beri tekrar ticarete açmış olsa da, bu durumun XRP’nin erişilebilirliğine ve işlem hacimlerine önemli derecede zarar verdiğini bildirdi.

ChatGPT sonrasında şu ifadeleri kullandı: “Bunu ölçmek için, dava öncesindeki dönemlere ait geçmiş verilere bakılabilir ve diğer büyük kripto para birimlerinin performansıyla karşılaştırılabilir. Ancak, herhangi bir tahmin spekülatif olmaya devam etmektedir.”

Uzmanlar, dava olmasaydı XRP’nin fiyatının büyük olasılıkla önemli ölçüde daha yüksek olacağına, bunun da XRP’nin potansiyelini ve yasal bir engel olmadan pazardaki benimsenmesini yansıtacağına inanıyor.

Piyasa değeriyle en büyük yedinci kripto varlık konumundaki XRP’nin fiyatı, yazım itibarıyla 0,475 dolar civarında seyrediyor.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.