Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Putin: Batı Rusya’yı Günah Keçisi Olarak Kullanıyor

Putin, dünya gündeminin en önemli konularından gıda ve enerji krizine yönelik Rusya'nın günah keçisi ilan edildiğini söyledi. İşte detaylar;
Putin: Batı Rusya’yı Günah Keçisi Olarak Kullanıyor
HABER GİRİŞ

24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonlarını sürdüren Rusya, çatışmaya ilişkin tutumunu değiştirmiyor. Savaşın kötüleştirdiği gıda krizi gündemden düşmezken Rusya cephesinden yine suçlama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önceki söylemlerine benzer şekilde gıda krizi konusunda Batı’yı suçladı.

Cuma günü Rus televizyonunda yaptığı açıklamada Putin, şu anda dünya gıda pazarında olup bitenlerin, bu pazarda ortaya çıkan sorunların sorumluluğunu Rusya’ya yükleme girişimlerini gördüklerini söyledi.

Bu noktada Putin, mevcut küresel gıda ve enerji krizlerinden Batı’yı sorumlu tuttu. Ayrıca hükümetinin, mayınların sulardan çıkarılması durumunda Ukrayna’dan tahıl ihraç eden gemiler için güvenli geçiş tekliflerini tekrarladı.

Putin, Rusya’ya yönelik Batı yaptırımlarının dünya pazarlarını yalnızca kötüleştireceğini, hasadı azaltacağını ve fiyatları artıracağını dile getirdi.

GCM Yatırım Banner

Enflasyonun pandemi sırasında benzeri görülmemiş şekilde dolar basmaktan kaynaklandığını belirterek dar görüşlü Avrupa politikalarını geleneksel enerji kaynaklarına alternatiflere düşük yatırımlar ve fiyat artışlarıyla suçladı.

Kremlin lideri, Rusya’nın Ukrayna’dan tahıl sevkiyatını engellemediğini ve Batı’nın Rusya’yı sorunları için günah keçisi olarak kullandığını yineledi. İşgal sırasında sık sık gündeme gelen ilgili konular hakkında daha önce de birçok kez benzer açıklamada bulunmuştu. Enerji ve kıtlık için uyarılar yaparken suçluyu Batı olarak göstermişti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.