Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Polyansky: Gıda Krizinin Sebebi Gelişmiş Ülkelerin Yanlış Hesapları

Rus büyükelçi gıda krizinin son iki aylık bir durum olmadığını, gelişmiş ülkelerin politikalarındaki yanlış hesaplamalardan kaynaklandığını söyledi.
Polyansky: Gıda Krizinin Sebebi Gelişmiş Ülkelerin Yanlış Hesapları
HABER GİRİŞ

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Birinci Yardımcısı Dmitry Polyansky, savaşın etkisi olarak ortaya çıkan gıda krizi hakkında konuştu.

Küresel gıda krizi olgusunun ileri derecede sanayileşmiş ülkelerin makroekonomik ve enerji politikalarındaki yanlış hesaplamalardan kaynaklandığını dile getirdi.

Yaklaşan gıda, enerji ve mali krizler konusunun önemli bir sorun olduğunu söyledi.

“Geleneksel tarzlarında Batılı delegasyonlar, kimin suçlanacağına dair teoriler aramaya devam ediyor.” diyen Polyansky, “Batılı ülkeler gelişen dünya ile teknoloji alışverişi olmadan, teknolojilerini küresel pazarda tanıtırken suçu iklime atmaya alıştılar. Şimdi tonlarını değiştirdiler ve krizi sadece Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerine bağlamaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

Küresel tarım piyasalarındaki sorunların çok yönlü olduğunu belirtti. Bunları; Coronavirüs salgınının etkisi, Batılı ülkelerin tek taraflı uyguladığı yaptırımlar olarak sıraladı. Bunların sebep olduğu uzun bir ekonomik istikrarsızlık geçmişinin de ana etken olduğunu sözlerine ekledi.

GCM Yatırım Banner

Borsa istatistiklerinin gıda piyasasında yaşanan sorunların son iki ayın değil, son iki yılın istikrarlı bir trendi olduğunu ifade etti.

Polyansky, Perşembe günü yaptığı açıklamada da gıda krizi yaşanması istenmiyorsa Batılı ülkelerin yaptırımları kaldırması gerektiğini ifade etmişti.

Uluslararası kuruluşlar ise ortak açıklamasında; acil gıda tedariki, finansal destek, artan tarımsal üretim ve açık ticaret gibi koordineli eylemler yoluyla savunmasız ülkeleri acilen desteklemesi çağrısı yaptı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın