Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Piyasalarda Yeni Dönem! Gelişmiş Ekonomilerde Tahvil Arenası

ABD, İngiltere ve Euro Bölgesi hükümetlerinin gelecek dönemde hızlı bir şekilde tahvil ihracına başlayacağına dikkat çekildi. Detaylar haberde;
Piyasalarda Yeni Dönem! Gelişmiş Ekonomilerde Tahvil Arenası
HABER GİRİŞ

Küresel merkez bankalarının faiz hamleleriyle yön değiştiren devlet tahvillerine olan talep, ekonomik belirsizlikleri de baskısıyla artmaya devam ediyor. Bloomberg HT haberinde, gelişmiş ekonomilere ilişkin tahvil hareketlerini değerlendirdi.

Bloomberg Intelligence’ın tahminlerinden faydalanan Bloomberg HT, gelişmiş ekonomiler arasında ve bir dönem boyunca oldukça yüksek bütçe açıklarıyla mücadele eden Japonya’nın da arasında bulunduğu ülkelere işaret etti.

Söz konusu ülkelerin, 2024 yılı harcama planlarını desteklemek için 2023’e göre yüzde 7 artışla net 2,1 trilyon dolarlık yeni tahvil ihraç edeceklerini ileri sürdü.

Haberde ABD, İngiltere ve Euro Bölgesi hükümetlerinin gelecek birkaç hafta içinde piyasada daha önce nadir görülen bir hızla tahvil ihracına başlayacağının altı çizildi.

Bütçe Açıklarına İlişkin Endişeler Azaldı

Son zamanlarda enflasyonun yavaşlaması ve yatırımcıların faiz indirimlerine odaklanmasıyla birlikte gelişmiş ekonomilerdeki bütçe açıklarına dair endişeler azaldı.

GCM Yatırım Banner

Ancak birçok tahvil piyasası analisti, mevcut arz ve talep dinamikleri göz önüne alındığında bütçe açıklarıyla ilgili endişelerin tekrar gündeme gelebileceğini öngörüyor.

ING Finansal Piyasalar küresel tahvil ve faiz stratejisi başkanı Padhraic Garvey, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Garvey açıklamasında, şu anda piyasanın Amerika Merkez Bankası’nın (FED) faiz döngüsüne odaklandığının altını çizdi. Ancak bu odaklanmanın sona ermesi durumunda, bütçe açığıyla ilgili endişelerin yeniden artabileceği yönünde tahminini açıkladı.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) verilerine göre pandemi sonrası dönemde hükümetlerin borçlanma ihtiyaçları arttı. Bu kapsamda gelişmiş ekonomilerde kamu borcu/GSYH oranı 20 yıl önce yüzde 75 seviyesindeyken bugün yüzde 112’nin üzerine çıktı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın