Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Petrolde barış umudu düşüş getirdi: Gözler Orta Doğu’da

Ekonomist Takashima, Orta Doğu’dan gelen haber akışının petrolde satış baskısı oluşturduğunu söyledi. İşte detaylar;
Petrolde barış umudu düşüş getirdi: Gözler Orta Doğu’da
HABER GİRİŞ

Petrol fiyatları İran ile Umman arasında yürütülen görüşmelerin ardından ABD-İran arasında bir barış anlamasının olacağına yönelik beklentilerin artmasıyla değer kaybetti. 23 Temmuz’da 96 dolara kadar çıkan Brent petrol, 6 Ağustos saat 14.54’te yüzde 1,4 artışla 80 dolardan işlem görüyor.

Nomura Securities Ekonomisti Yuki Takashima, yaptığı değerlendirmede Orta Doğu’dan gelen haber akışıyla petrolde satış baskısı oluştuğunu belirtti. Petrol fiyatlarının ABD ile İran’ın 17 Haziran’da geçici barış anlaşmasına vardığı dönemdeki seviyelere döndüğünü işaret ederek yatırımcıların kalıcı bir anlaşma olup olmayacağını yakından takip ettiğini dile getirdi.

Reuters’a bilgi veren üst düzey İranlı kaynaklar, ABD-İran arasındaki çatışmayı sona erdirmeyi amaçlayan İran-Umman anlaşma taslağıyla, Hürmüz Boğazı üzerinden Körfez’e giriş yapan gemiler üzerinde Tahran’a kontrol yetkisi verilmesinin öngörüldüğünü bildirdi. Bunun İran’a bugüne kadar sunulan en büyük tavizlerden biri olduğu düşünülüyor.

Diğer yandan İran destekli Husiler, Çarşamba günü Kızıldeniz’de ve Aden Körfezi’nde bulunan Suudi petrol tankerlerine saldırı düzenlediğini açıkladı. Ancak Suudi Arabistan’dan konuyla ilgili doğrulama gelmedi.

Takashima, Husilerin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarının devam edebileceğine ilişkin endişelerin Orta Doğu’daki gerilimin tamamen sona ereceğine yönelik beklentileri sınırladığını paylaştı

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.