Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Pegasus 2026’nın ilk yarısında zarara döndü

Pegasus'un 2026'nın ilk yarısında hasılatı yüzde 26,5 artarak 78,5 milyar TL'ye yükseldi.
Pegasus 2026’nın ilk yarısında zarara döndü
HABER GİRİŞ

Pegasus Hava Taşımacılığı, 2026 yılının ilk yarısına ilişkin konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin hasılatı yıllık bazda artmasına karşın maliyet ve finansman giderlerindeki yükselişin etkisiyle dönem zararı oluştu.

Sizce PGSUS Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Finansal rapora göre Pegasus’un 1 Ocak-30 Haziran 2026 dönemindeki hasılatı 78,47 milyar TL’ye yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 62,01 milyar TL seviyesindeydi. Böylece şirketin hasılatı yaklaşık yüzde 26,5 arttı.

Buna karşın satışların maliyeti 80,68 milyar TL’ye ulaşarak hasılatın üzerine çıktı. Geçen yılın ilk yarısında 7,29 milyar TL olan brüt kâr, bu yıl 2,22 milyar TL brüt zarara döndü. Esas faaliyet zararı da 6,52 milyar TL olarak gerçekleşti.

Finansman tarafındaki gelişmeler de sonuçlar üzerinde baskı oluşturdu. İlk altı ayda finansman gelirleri 1,39 milyar TL olurken finansman giderleri 9,09 milyar TL’ye yükseldi. Böylece vergi öncesi zarar 13,42 milyar TL’ye ulaştı.

Pegasus, 2025’in ilk yarısında 2,50 milyar TL net dönem kârı açıklamıştı. 2026’nın aynı döneminde ise 12,55 milyar TL net dönem zararı kaydedildi. İkinci çeyrekte de 4,79 milyar TL zarar açıklanırken, geçen yılın aynı çeyreğinde 5,13 milyar TL net kâr elde edilmişti.

Şirketin nakit pozisyonunda ise artış görüldü. İlk yarı sonunda nakit ve nakit benzerleri 60,23 milyar TL’ye yükselirken, geçen yılın aynı dönem sonunda 39,53 milyar TL seviyesinde bulunuyordu. İşletme faaliyetlerinden sağlanan nakit akışı ise 10,83 milyar TL oldu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın