Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Patrushev: Rusya’nın Tarımsal İhracatı 2023’te Büyümesini Sürdürecek

Rusya Tarım Bakanı Dmitry Patrushev, Rusya'nın tarımsal ihracatının 2023 yılında büyümesini sürdürmesini beklediklerini söyledi. Detaylar haberde;
Patrushev: Rusya’nın Tarımsal İhracatı 2023’te Büyümesini Sürdürecek
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Rusya Tarım Bakanı Dmitry Patrushev, ülkenin tarımsal ihracatına dair gelecek beklentilerini dile getirdi. Patrushev, Rusya’nın 2023 yılı için en az 42 milyar dolar değerinde tarım ürünü ihraç edebileceğini söyledi.

Patrushev, katılım gösterdiği St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’nun oturum aralarında gazetecilere verdiği demeçte konuya dair açıklamalarda bulundu.

Patrushev: İhracatta Geçen Yılı Geride Bırakacağız

Bakan, bu yıl gerçekleştirilen ihracat miktarının geçen yıldan az olmamasını beklediklerini ifade etti.

Patrushev açıklamasında, “Bu yıl ihracatın geçen yıldan az olmamasını net bir şekilde bekliyoruz. Ayrıca bugün itibarıyla geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 15-20 civarında artış gösterdik” ifadelerini kullandı.

2023 yılı için en az 42 milyar dolar değerinde tarım ürünü ihracı beklediklerini sözlerine ekledi.

İhracat, 2021’deki 37,1 milyar dolara kıyasla geçen yıl 41,5 milyar doları bulmuştu. Bu yıl alınacak sonuçlarla birlikte büyüme eğrisinin sürmesi bekleniyor.

Basra Körfezi Ülkeleri ile Hacim Büyüyor

Patrushev konuşmasının devamında, Basra Körfezi ülkelerinin artık Rusya’nın ana ortaklarından bazıları arasına girdiğini söyledi.

Söz konusu bölgelere sürekli olarak büyük miktarlarda tarımsal ürün tedarik ettiklerini ve bölgenin hemen hemen tüm ülkeleriyle ticaret hacminin oldukça hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade etti.

Birleşik Arap Emirlikleri ile hacmin 15 milyardan 18 milyar rubleye çıktığı bilgisini veren Bakan, Basra Körfezi ülkelerinin geneliyle bu rakamın 120 milyar rubleye çıktığını belirtti.

“Hayvancılık Ürünlerine de Talep Var”

Açıklamasının devamında, başta buğday olmak üzere ihracatın büyük bölümünü tahılın oluşturduğunu söylerken, “Hayvancılık ürünlerine de talep var. Sığır ve kuzu tedariki için görüşüyoruz ve kümes hayvanları ihracatı için de fena durumda değiliz” şeklinde konuştu.

Patrushev, Bakanlık olarak bu ülkelere ihracatı daha da genişletmek için önlerinde parlak bir yol olduğunu dile getirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.