Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Pasifik GYO), sermaye artırımı kararı aldı. Şirketin 6 Şubat 2025 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda, mevcut hissedarların rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak tahsisli sermaye artırımı gerçekleştirileceğini duyurdu.
Pasifik GYO, kayıtlı sermaye tavanı 24 milyar TL olan şirketin çıkarılmış sermayesini 4,8 milyar TL artırarak, toplamda 1 milyar TL’lik satış hasılatı elde etmeyi hedefliyor. Bu süreçte, Borsa İstanbul’un toptan alış satış işlemlerine ilişkin prosedürleri çerçevesinde belirlenen fiyat üzerinden işlem yapılacak.
Söz konusu payların tamamının, daha önce şirkete finansal kaynak sağlamış olan Fatih Erdoğan, Abdulkerim Fırat ve Mehmet Erdoğan’a eşit şekilde tahsisli olarak satılacağı belirtildi. Sermaye artırımına konu B grubu paylar, imtiyazsız olacak ve Borsa İstanbul’da işlem görebilecek nitelikte ihraç edilecek.
Sermaye artırımı kapsamında ihraç belgesinin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurulacak. Ayrıca, gerekli işlemlerin yürütülmesi için Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde çeşitli resmi kurumlarla temas sağlanacağı bildirildi. Duyuru sonrası PSGYO yüzde 6’dan fazla yükseldi.