Gedik Yatırım, 4 Kasım’da paylaştığı raporda 2025’in üçüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıklayan Otokar (OTKAR) için değerlendirmelerini paylaştı.
Rapora göre Otokar’ın üçüncü çeyrekte net satışları geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 1,14 düşüşle 9,6 milyar TL’ye geriledi.
Önceki yılın üçüncü çeyreğinde 151 milyon TL faiz veri amortisman öncesi zararı açıklayan şirket bu yılın üçüncü çeyreğinde 149 milyon TL FAVÖK açıkladı. Net zarar ise yine geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86 azalışla – 436 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.
Gedik Yatırım, OTKAR için hedef fiyatını 580 TL, tavsiyesini ise “endekse paralel getiri” olarak korudu. Hissede yüzde 28,60 yükseliş potansiyeline işaret edildi. OTKAR, 4 Kasım saat 13.44 itibarıyla yüzde 0,3 düşüşle 449,7 TL’den işlem görüyor.