Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

OECD, Katılım Adımının Parçası Olarak Ukrayna için Program Başlattı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü, ilk katılım diyaloğunun parçası olarak Ukrayna için bir program başlattı. Detaylar haberde;
OECD, Katılım Adımının Parçası Olarak Ukrayna için Program Başlattı
Son Güncelleme: 
Yorum

Ukrayna Başbakanı Denis Shmygal, uluslararası çaptaki Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) yetkililerinin, örgüte katılımı konusundaki ilk diyaloğun parçası olarak Ukrayna için bir program başlattığını söyledi.

Shmygal, ülke olarak istikrarlı ve kararlı bir şekilde OECD’ye katılım yolunda ilerlediklerini belirtti.

Ukrayna için OECD Programı Başlatıldı

Ukrayna Başbakanı, OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann ve İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile birlikte, Ukrayna’nın katılımına ilişkin ilk diyaloğun bir parçası olarak Ukrayna için OECD Programını başlattıklarını ifade etti.

Ukrayna medya kuruluşlarının Shmygal’in bir sosyal medya gönderisindeki sözlerine dayandırdığı habere göre program Ukrayna’da reformları, yeniden yapılanmayı ve toparlanmayı destekleyecek.

Bunun yanı sıra, programın uygulanmasının “başarılı ülkeler kulübü”ne üyelik için yol haritasının önünü açacacağı belirtildi.

“Yakın Gelecekte OECD’ye Tam Üye Olmayı Umuyoruz”

Shmygal, son altı aylık zaman dilimi içinde Ukraynalı yetkililerin OECD ile iş birliğini derinleştirmede önemli ilerleme kaydettiğini de vurguladı.

Kaynak: Twitter / @Denys_Shmyhal

Başbakan, konuya dair açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna, Şubat ayı içinde OECD Çalışma Grubuna dahil oldu ve Mart ayında Kiev’de OECD-Ukrayna İrtibat Bürosu açıldı. Öngörülebilir gelecekte OECD’ye tam üye olarak katılmayı umuyoruz. Bu, yeni yatırım projeleri, Ukrayna pazarında yeni yabancı şirketler ve daha iyi yaşam standartları anlamına gelmekte.”

Shmygal, ayrıca Ukrayna ile OECD arasındaki üretken iş birliğinin ülkenin dönüşümüne önemli katkı sağlayacağından emin olduğunun altını çizdi.

Ukrayna pazarının lider yatırım şirketlerinden biri olan Dragon Capital, birkaç gün önce Ukrayna ekonomisinin geleceğine dair beklentilerini paylaşmıştı.

Şirket, Ukrayna enflasyonu ve UAH döviz kuruna ilişkin 2023 yıl sonu görünümünü iyileştirmiş; Nisan ayında eksi 0.5 olan 2023 gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) büyüme tahminini yüzde 3 olarak açıklamıştı.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu