Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

OECD Genel Sekreterinden Artan Petrol Fiyatlarına Çözüm!

OECD Genel Sekreteri, petrol fiyatlarını istikrara kavuşturmanın en iyi yolunu açıkladı.
OECD Genel Sekreterinden Artan Petrol Fiyatlarına Çözüm!
HABER GİRİŞ

OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) Genel Sekreteri Mathias Cormann, petrol fiyatlarını istikrara kavuşturmanın en iyi yolunun arzı artırmak olduğunu söyledi. Rus petrolüne alternatiflerin ulaşılabilir olduğunu sözlerine ekledi.

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cormann, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının dünya üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu dile getirdi.

“Bu, daha yavaş büyümeye, daha yüksek enflasyona, daha yüksek enerji fiyatlarına, daha yüksek gıda fiyatlarına, gıda güvenliği sorunlarına yol açıyor. Dolayısıyla Vladimir Putin bu savaşı durdurursa dünya açıkça daha iyi bir yer olurdu.”

Cormann, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in Rus petrolüne fiyat sınırıyla ilgili açıklamalarına da değindi.

Yellen; “Rus petrolüne bir fiyat sınırı, Amerikalıların ve dünyanın dört bir yanındaki ailelerin şu anda benzinde ve markette hissettikleri acıyı gidermek için en güçlü araçlarımızdan biri” demişti.

GCM Yatırım Banner

Cormann, Yellen’in sözlerinin ardından G20 dışişleri bakanlarının tavan fiyat konusunda görüşme yapacaklarını söyledi. “Arzı artıracak herhangi bir önlem petrol fiyatını düşürecek ve istenen etkiyi elde edeceğiz” dedi.

Rusya’nın saldırganlık savaşı dünya üzerinde büyük bir baskı oluştururken, yükselen petrol fiyatlarının maliyet yükünün sadece bir tezahürü olduğunu söyledi.

“Dünyanın geri kalanının birbirine sıkıca bağlanması ve bu etkinin bir kısmını yumuşatmak için birlikte çalışması gerçekten önemli” ifadelerini ekledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.