Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

New York FED İmalat Endeksi 2 Yılın En Kötü Tablosunu Çizdi

New York FED Ocak ayı imalat endeksi açıkladı. ABD imalatının açıklanan raporu, beklentilerin çok altında kaldı. Detaylar haberin içerisinde;
New York FED İmalat Endeksi 2 Yılın En Kötü Tablosunu Çizdi
HABER GİRİŞ

Federal Rezerv Bankası (FED) tarafından New York eyaletinin Ocak ayı imalat endeksi açıklandı. FED’in New York Şubesi’nin açıkladığı endeks Ocak’ta eksi 32,9 olarak kaydedildi. Piyasa beklentileri endeksin eksi 8,7 yönündeydi.

Mayıs 2020’den beri en düşük okumayı kaydeden endekste analist beklentisi Ocak ayında toparlaması yönündeydi. Ancak ABD’nin imalatını yansıtan bu rapor, ülkenin güçlü iş gücü piyasası ile yavaşlayan reel ekonomisi arasındaki uçurumun açıldığına işaret etti.

Aralık ayında 11,2 olan imalat endeksi, Ocak’ta yaklaşık 22 puan fark bildirdi. Sevkiyat ve yeni siparişlerde önemli ölçüde azalma görüldü. İmalat stoklarında artış kaydedilirken, istihdam artışı durdu ve ortalama çalışma haftası kısaldı.

Yeni Siparişlerdeki Düşüş Dikkat Çekti

Yeni siparişler endeksi Aralık ayından yaklaşık yirmi sekiz puan düşerek Ocak’ta eksi 31,1 seviyesinde açıklandı. Sevkiyat endeksi de yaklaşık yirmi sekiz puan düştü ve Ocak’ta eksi 22,4 oldu.

Karşılanmayan siparişler endeksi ise eksi 14.3’e geriledi, söz konusu gerileme doldurulmayan siparişlerin daha düşük olduğunu vurguluyor. Teslimat süreleri endeksi sabit kaldı. Stoklar endeksi küçük bir artış ile 4,5 oldu.

Ankete katılan firmaların gelecek altı aylık görünüme ilişkin beklentileri, iş koşullarındaki iyileşmenin çok az olması yönünde. İyimserlik Aralık’taki 6,3 seviyesinden, Ocak’ta 8 seviyesine çıktı.

Üretim sektöründeki görünüme ilişkin bilgi veren imalat endeksi, kaydedilen değerin sıfırın üzerinde olması sektördeki büyümeye, sıfırın altında olması ise daralmaya işaret ediyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.