SON GÜNCELLEME
MSCI tarafından Türkiye endekslerinde değişikliğe gidildi. MSCI Türkiye Small Cap endeksinden 9 şirketi çıkarırken, 4 şirket eklendi.
Sizce ASTOR Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
MSCI Türkiye Small Cap endeksinden çıkarılan 9 şirket şöyle sıralandı:
- Tera Yatırım (TERA)
- Destek Finans Faktoring (DSTKF)
- Kiler Holding (KLRHO)
- Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT)
- Astor Enerji (ASTOR)
- Efor Yatırım (EFOR)
- Grainturk Tarım
- Torunlar GYO (TRGYO)
- Ziraat GYO (ZRGYO)
MSCI Türkiye Small Cap endeksine eklenen 4 şirket de şöyle sıralandı:
- Altınkılıç Gıda (ALKLC)
- CVK Maden (CVKMD)
- Odine Solutions (ODINE)
- Yeni Gimat Gayrimenkul (YGGYO)
Aynı zamanda MSCI Standard Türkiye endeksinden Ford Otomotiv (FROTO) çıkarıldı. Değişikliklerin 1 Haziran itibarıyla yürürlüğe gireceği ifade edildi.
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Kaynak:
https://app2.msci.com/eqb/gimi/smallcap/MSCI_May26_SCPublicList.pdf
https://app2.msci.com/eqb/gimi/stdindex/MSCI_May26_STPublicList.pdf
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri