Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Morgan Stanley’den Fed uyarısı: Eylül’de faiz indirimi kesin değil

Morgan Stanley, Fed'in Eylül'de faiz indirmesi önünde üç büyük risk bulunduğunu belirtti.
Morgan Stanley’den Fed uyarısı: Eylül’de faiz indirimi kesin değil
HABER GİRİŞ

ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, Federal Rezerv’in (Fed) bu yıl iki faiz indirimi yapacağı ana görüşünü koruduğunu ancak beklenen Eylül ayındaki ilk indirimin önünde önemli riskler bulunduğunu açıkladı.

Bankadan yapılan analizde, piyasalarda yaygın olan Eylül indirim beklentisinin kesin olmaktan uzak olduğu vurgulandı. Analistler, önümüzdeki dönemde açıklanacak verilerin Fed’in kararını doğrudan etkileyebileceğine dikkat çekti.

Ağustos ayında açıklanacak güçlü bir istihdam raporu veya tarifelere bağlı olarak enflasyonda yaşanacak keskin bir yükselişin, Fed’in beklenen faiz indirimini erteleyebileceği belirtildi.

Bir diğer önemli engel ise Fed içindeki politika yapıcılar arasındaki görüş ayrılıkları olarak gösterildi. Kurulda, faiz indirimi için erken olduğunu düşünen üyelerin sayısının azımsanmayacak düzeyde olduğu ifade edildi.

Morgan Stanley, stihdam piyasasında beklenmedik bir zayıflık yaşanması durumunda Fed’in piyasa baskısı nedeniyle daha erken ve daha büyük ölçekli bir indirim yapmak zorunda kalabileceğini öngörüyor. Tüm bu kısa vadeli belirsizliğe rağmen Morgan Stanley, Fed’in uzun vadeli politikasına yönelik tahminini güncellemedi.

Banka, Fed’in 2026 yılı sonuna kadar düzenli aralıklarla faiz indirimlerine devam ederek federal fon oranını yüzde 2.75-3.00 bandına indireceği ve daha “güvercin” bir duruş sergileyeceği öngörüsünü sürdürdü.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın