Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Moody’s: Türkiye’deki Politikalar Meyvesini Verecek

Orta Vadeli Program’da belirtilen hedeflerin ardından Moody’s’ten Türkiye için değerlendirme geldi. İşte detaylar;
Moody’s: Türkiye’deki Politikalar Meyvesini Verecek
HABER GİRİŞ

Türkiye’nin son dönemde ekonomi alanında adımlar uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından olumlu karşılandı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notuna yönelik güncel değerlendirmesini paylaştı.

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferinden sonra geleneksel ekonomi politikalarını yeniden benimsediği belirtildi. Politikaların, bu şekilde devam etmesi durumunda meyvelerini vereceği aktarıldı.

“Kredi Açısından Olumlu”

Moody’s Analisti Dietmar Hornung, Reuters’e verdiği demeçte atılan adımlardaki değişikliğin kredi açısından olumlu olduğunu, fakat hala ciddi belirsizlikler olduğunu söyledi.

Kuruluş, Türkiye’nin notunu “durağan” görünüm ve yatırım yapılamaz olan B3 olarak derecelendirdi. Türkiye için Eylül ayının sonuna doğru yeni bir değerlendirme yapılması bekleniyor.

“Cesaret Verici”

Hornung, seçimlerden bugüne kadar uygulanan ekonomi politikalarını “cesaret verici” olarak yorumlarken gelecekte karşılaşılacak zorlukların hala karmaşık göründüğünü kaydetti.

GCM Yatırım Banner

Analist, 2023’te yüzde 65 olması beklenen enflasyonu azaltmanın zor bir iş olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’nin notu için istikrarlı bir tablo olduğunu, aşağı yönlü ciddi bir risk görmediklerini belirten Hornung, sürecin kısa mesafe koşusu değil, bir maraton olduğunu vurguladı. Türkiye’de daha Ortodoks bir politika geçmişine ve birikmiş dengesizliklerin azaltılmasına ihtiyaç olduğunu paylaştı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.