Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Mevduat Takipçileri Dikkat: Zirve Çoktan Görüldü!

Borsada vergi kıyımı yaşanırken mudiler tasarruflarını mevduat tarafına taşımaya yöneldi. Mevduat faizlerinde daha yüksek seviyeleri bekleyenler için ise uyarı geldi.
Mevduat Takipçileri Dikkat: Zirve Çoktan Görüldü!
HABER GİRİŞ

Mevduatta yüzde 60 faizin geçmişte kaldığı yönünde görüş bildirenlere ekonomist Haluk Bürümcekçi de katıldı. CNBC-e yayınında konuşan Bürümcekçi, TL mevduat hesaplarda faizlerin zirveyi gördükten sonra geri çekilmeye başladığını ve bundan sonra rotanın ileriye olmayacağını söyledi.

Güncel tabloda 1 milyon TL için 32 gün vadede 43 bin liraya yakın faiz getirisi sunan mevduat hesapların bu saatten sonra yüzde 60’ı aşan faiz oranlarına ulaşamayacağını kaydetti.

Bürümcekçi, “Mevduat faizlerinde zirveyi geçtik. Bundan sonra geriye gelir. Bence o seviyeleri göremeyeceğiz” dedi.

Dolar Seneyi 40 Liranın Altında Kapatır

Döviz kurlarına dair de görüş bildiren Bürümcekçi, Dolar kuru için yıl sonunda 40 liranın çok altında bir gidişin olduğunu söyledi.

Ünlü ekonomist, “Bundan sonra biraz hızlanmasını bekliyorum ama gidiş 40’ın altında gözüküyor. Bu her zaman beklendiği gibi gitmeyebilir. Merkez Bankası döviz almasa kur yerel seçimlerden sonra 29 ve altı olmuştu” diye ekledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.