Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Merkezi yönetim borç stoku Nisan’da rekor kırdı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı. Merkezi yönetim borç stoku 30 Nisan 2025 itibarıyla 10 trilyon 750,5 milyar TL oldu.
Merkezi yönetim borç stoku Nisan’da rekor kırdı!
HABER GİRİŞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan aylık rapora göre merkezi yönetim brüt borç stoku 30 Nisan 2025 itibarıyla 10 trilyon 750,5 milyar TL oldu. Nisan verisi tüm zamanların en yüksek seviyesini işaretledi.

Borç stokunun 4.892 milyar TL tutarındaki kısmı Türk Lirası cinsinden oluşurken 5.858,5 milyar TL tutarındaki kısmı döviz cinsi borçlardan oluştu.

Aynı ayda Hazine alacak stoku 31,4 milyar TL olarak gerçekleşti. Hazine alacak stoku içerisinde en yüksek payın 11,1 milyar TL ile mahalli idarelere ait olduğu belirtilirken 2025 Nisan ayı sonu itibarıyla Hazine alacaklarından toplam 1,4 milyar TL tahsilat gerçekleştirildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.