Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Merkez Bankası’ndan TL Mevduatını Destekleyici Yeni Karar

Merkez Bankası, bankalara yeni bir uygulama talimatı göndererek, TL'yi cazip kılacak güçlü kararlarını bildirdi.
Merkez Bankası’ndan TL Mevduatını Destekleyici Yeni Karar
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankalara uygulama talimatı göndererek TL’yi cazip kılacak ve TL mevduatı destekleyecek ilave güçlü adımlar attı. Bankacılık sistemini Türk lirasını cazip kılacak şekilde dönüştüren adımlarına kararlılıkla devam eden TCMB, TL’yi güçlendirmeye yönelik olarak hem standart TL mevduatı destekleyen hem de kur korumalı hesaplardan standart TL mevduata geçişi özendiren yeni kararlar aldı.

Ayrıca, TL’ye geçiş ve yenileme ile TL payı hesaplamalarında revizyona gidildi. TL’ye geçiş ve yenileme oranında eksik kalan kısmın gerçek kişi dönüşüm hesaplarıyla tamamlanması mümkün hale getirildi.

Yapılan revizyonlar kapsamında Ağustos ayında menkul kıymet ve zorunlu karşılık uygulamalarında yürürlükten kaldırılan eski TL payı rasyosuna göre komisyon uygulaması erdirilirken, bu noktada TL’ye geçiş ve yenileme oranları belirleyici olacak.

TL’ye geçiş ve yenileme oranı yüzde 100’ün altında olan bankalara yıllık yüzde 8 oranında, yüzde 100’ün üzerinde olan bankalara ise yıllık en fazla yüzde 4 olacak şekilde TL’ye geçiş oranına göre komisyon uygulanacak.

Standart TL mevduatın, toplam mevduat içindeki payını artırmak amacıyla aylık TL payı artış hedefi yüzde 2’den yüzde 2,5’e çıkarıldı.

GCM Yatırım Banner

Kredi akışını rahatlatmak üzere ihracat ve KOBİ kredilerinde fatura muafiyet sınırı 50 bin TL’den 250 bin TL’ye yükseltildi.

(Kaynak: AA)

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.