Bu tip araçları Audi‘de görmeye alışık olsakta, Mercedes yaklaşık 1 sene önce E-All Terrain ile çamur ve toprak alışkınlığını edinmişti. Lüks segmentin kendine has SUV kategorisi olsa da orta üst segmentte A4 All Road Qauttro tarzında araç üretimleri de yapmaktadırlar. Crossover tadında olan bu yarı arazi araçları sadece kendi çevresinde, 4 çeker tarafını temsil etmektedir. Yerden yükseklikleri tatmin edici, iç mekan alanları geniş ve acil durumlarda yardımınıza koşacak kadar yetenekliler!
kolayca yatırım yapın
İşler, şu anda gördüğümüz gibi Mercedes’in AWD mantığı biraz daha yükseklere taşınmış. Bu araçla insanların ikiye ayrılacağını düşünüyorum. Bir kısım vatandaş E Serisini buna yakıştırmayacak, diğer kısım insaların gözleri ışıldayacaktır. Çünkü All Terrain 4×4² yapısı alışık olunan cinsten değil. Asfaltta süper olan yol tutuş kontrolleri bir anda yükselen ve karakteri, sınırsız arazi şartlarına uydurulan bir Terminatöre dönüştürülmüş. Bu araç, o devasal SUV’ların alternatifi olabilir mi? Yerden yüksekliği ve 4Matic ile olabilir!
İlk baktığımda bende uyandırdığı hissiyat; Brabus’un kafa sıyıran 4×4’ü G-550 Adventure‘na sağlam bir arkadaş olabileceğidir. Tabi E Serisi All Terrain 4×4’ün biraz ek malzemelere ihtiyacı var! Karoserine baktığımızda epey bi yükselen kupasını görüyoruz. Standart E-All Terrain’nin 156 mm yükseklik ölçüsünün 4×4² ile katlandığını görüyoruz. Kişisel olarak yapılan bu aracın hazırlanma süresi tam 6 ay sürmüş. Baktığımızda ön duruş biçiminde ve parçalarda fazla bir oynama gerçekleşmemiş. Vurgular en çok yan kısma yapılmış. AMG G63’ün örnek alındığı E-All Terrain 4×4², yerden yüksekliği 420 mm’ye çıkartılmış. Özel yükseltme çalışmalarının yapıldığı bu agresif 4×4’ün, arazi şartlarındaki yaklaşma açıları neredeyse standartına göre 2 katı değer sunuyor. Profilinden gerçekten kışkırtıcı bir yapısı var. 20″ büyüklüğüne sahip jantlarından dolayı All Terrain 4×4², hep sokaklarda kalacaktır. Sanırım bu ölçülerde garaj bulmak zor olabilir! Jürgen Eberle’nin sınırsız hayal dünyasından çıkan bu imparator duruşlu aracın, hareket ettiren unsurlarının da orantılı seçildiği göze çarpıyor. Kaput altına 3.5 litrelik benzinli bir V6 yerleştirilmiş. 333 beygir güç ve 480 nm tork üretebiliyor. Hızlanma ve max. süratlerde %30 gerileme olsa da önemli olan kapılara kadar gelen sularda neler yaptığı! Geniş çamurluk yapısının üstüne kalın kemerler koyularak tam bir off road aracına dönüştürülmesi, Mercedes tarafının da biraz kımıldanmasına neden olmuştur. Çünkü şirket ceo’ları seri üretim olma şansının olabileceğini söylediler.E Serisi All Terrain 4×4² projesinin genişlemeye ve yükselmeye yönelik olması, farkedilmeme gibi durumları ortadan kaldırıyor. Sadeliği sevenler için pek uygun olmasa da off road tutkunlarının dikkatini çekecektir. Yapan kişinin için epey bir vaktini alan All Terrain 4×4², bence tüm yorgunluğu alacak kadar güzel olmuş.
İlginizi Çekebilir :
Sizce bu aracın Mercedes tarafından seri üretime alınma ihtimali var mı? Bana soracak olursanız neden olmasın derdim. Günlük kullanımlara standart E-All Terrain kadar uygun olmayabilir ancak gözlerin sizin üzerinizde olduğunu hissettiğinizde günlük aracınıza çevirebilirsiniz!