Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

MEB Duyurdu: Meslekte Yükselme Sınavları Ücretsiz Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, meslekte yükselme sınavları için adaylardan ücret alınmayacağına ilişkin karar aldı. Alınan kararı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kamuoyuyla paylaştı.
MEB Duyurdu: Meslekte Yükselme Sınavları Ücretsiz Olacak
HABER GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf  Tekin, memurluk, şeflik, şube müdürlüğü ve saymanlık görevlerinde yükselme sınavına girecek personellerin sınav ücreti ödemeyeceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, görevde yükselme ve unvan değişikliğine ilişkin memurluk için 3 bin, şube müdürlüğü kadrosu için 400, şeflik için 2 bin ve saymanlık kadrosu için 57 kontenjan belirlendiği aktarıldı.

Söz konusu kontenjanlar için başvuru ve onay sürecinin 9 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında tamamlandığı paylaşıldı.

Personeller Sınav Ücreti Ödemeyecek

Yükselme için yazılı sınava katılacak adayların 9 Haziran’da ilanının yapıldığı belirtilen açıklamada, Bakan Tekin, sınav ücretlerine dair yeni bir karar aldıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Kılavuza göre sınava girecek adaylardan bugünden itibaren 16 Haziran’a kadar sınav ücretlerini yatırmaları isteniyordu ancak bir karar aldık. Şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme sınavına girecek arkadaşlarımızdan sınav ücreti almayacağız. Sınava girecek bütün arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.”

Personellerin katılacağı görevde yükselme sınavı 9 Temmuz Pazar günü yapılacak, sonuçlar 4 Ağustos Salı günü duyurulacak. (AA)

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın